Αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Ρωσίας: Το «Οχι» είναι ένα βήμα πιο κοντά στο Grexit - iefimerida.gr

Αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Ρωσίας: Το «Οχι» είναι ένα βήμα πιο κοντά στο Grexit

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη και η Μόσχα βλέπει ένα Grexit πίσω από το «Όχι» στο δημοψήφισμα. Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ της Ρωσίας, Αλεξέι Λικχάτσεφ τόνισε πως μπορεί να μην είναι άμεσο, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Σύμφωνα με το TASS, ο κ. Λικχάτσεφ επισήμανε πως αν η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ, αυτό θα αποδιώξει τις πιθανότητες πολιτικής αποσταθεροποίησης, ενώ σε περίπτωση που προχωρήσει σε δραχμή θα χρειαστεί άμεσα δάνεια.

Για τις διαπραγματεύσεις τόνισε: «Είναι φανερό πως από τη Δευτέρα οι συζητήσεις θα να γίνουν πιο ενεργητικές. Ωστόσο, θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως το ''Όχι'' της Κυριακής είναι ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδο από την Ευρωζώνη».

Δεν δίστασε να μιλήσει για την επόμενη ημέρα, αν αυτή περιλαμβάνει το Grexit. Τόνισε συγκεκριμένα πως αν αυτό συμβεί, τότε η Ελλάδα θα αναζητήσει νέους συνεργάτες και αυτοί οι συνεργάτες θα εμφανιστούν. «Οι χώρες της BRICS θα ενδιαφέρονταν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους με την Ελλάδα».





Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BRICS grexit ΡΩΣΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ