Daily Μail: Τα δύο πρόσωπα της Ελλάδας - iefimerida.gr

Daily Μail: Τα δύο πρόσωπα της Ελλάδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το χάσμα που χωρίζει τους έχοντες από τους μη έχοντες μεγαλώνει. Ειδικά αυτές τις ημέρες της κρίσης. Τη στιγμή που αρκετοί άνθρωποι να συνωθούνται στις ουρές για ένα πιάτο φαγητό, κάποιοι άλλοι θα απολαμβάνουν ένα οικογενειακό γεύμα κάτω από τον λαμπρό ήλιο της Αθήνας.

Αυτή τη «διπλή» εικόνα της πρωτεύουσας εξετάζει η βρετανική Daily Mail σημειώνοντας πως τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται δύο ειδών ουρές: αυτές μπροστά από τα ΑΤΜ των τραπεζών και οι άλλες που υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό και έχουν να κάνουν με τους ανθρώπους που αναζητούν καθημερινά ένα πιάτο φαγητό.

Daily Μail: Τα δύο πρόσωπα της Ελλάδας  | iefimerida.gr 0

Την ίδια στιγμή, τα τραπέζια των ρεστοράν σε κεντρικούς δρόμους, όπως η Μητροπόλεως, είναι γεμάτα από κόσμο, παρά το γεγονός ότι έχουν επιβληθεί capital controls στις τράπεζες. Όπως λέει ωστόσο κάποιος ιδιοκτήτης: «Το τελευταίο διάστημα αρκετοί έχουν βάλει τα χρήματά τους σε χρηματοκιβώτιο. Κάποιοι από αυτούς είναι δημόσιοι υπάλληλοι και άλλοι είναι απλώς πλούσιοι».

Daily Μail: Τα δύο πρόσωπα της Ελλάδας  | iefimerida.gr 1

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν μπορούν να κατηγοριοποιηθούν βάσει των χρημάτων που διαθέτουν. Υπάρχουν ακόμη και άνεργοι και άνθρωποι που δεν έχουν τα βασικά για να ζήσουν και κλείνουν προς το «Ναι». Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Στέφανος Παππάς, άνεργος βιολόγος, που με τη σειρά του κάθε μέρα πηγαίνει στην εκκλησία και παίρνει ένα πιάτο φαγητό. «Η Ελλάδα είναι μια μοντέρνα ευρωπαϊκή χώρα και θέλω να μείνει έτσι. Θα ψηφίσω ''Ναι''. Το μέλλον μας είναι μέσα στην ΕΕ όσο και αν είναι δύσκολα τα πράγματα».

Daily Μail: Τα δύο πρόσωπα της Ελλάδας  | iefimerida.gr 2

Η συνταξιούχος Μαρία Χαριτοπούλου, στα 87 της, λέει: «Θα ψηφίσω ''Ναι'' γιατί πρέπει να μείνουμε στο ευρώ. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μείνουμε στην ΕΕ, δεν θέλω να επιστρέψουμε στη δραχμή. Δεν θα μπορούμε να εισάγουμε τίποτα αν μπλέξουμε σε αυτή την κατάσταση. Όλα τα νέα παιδιά θα αναγκαστούν να φύγουν από τη χώρα. Η κρίση έχει αφήσει στη χώρα περισσότερα σημάδια από αυτά που άφησε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Πώς, όμως, θα επιβιώσουν τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου αν το μόνο που θα μείνει θα είναι ερείπια;»

Ο πάτερ Παντελής λέει με τη σειρά του: «Θέλω να μείνουμε στο ευρώ και στην ΕΕ, αλλά θα ψηφίσω ''Όχι''. Κάτι πρέπει να αλλάξει. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Κάθε μέρα δίνουμε 1500 μερίδες φαγητού σε ανθρώπους δεν έχουν τίποτα. Το σύστημα έχει διαλυθεί».

Daily Μail: Τα δύο πρόσωπα της Ελλάδας  | iefimerida.gr 3

Η νεωκόρος Σταυρούλα Χατζίνα στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου στον Λυκαβηττό, αναφέρει: «Θα ψηφίσω ''Όχι''. Δεν θέλω να με διοικούν οι φασίστες της Γερμανίας. Είχαμε πέντε χρόνια λιτότητας και δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλο. Προσεύχομαι το αποτέλεσμα να είναι καλό για την Ελλάδα».

Daily Μail: Τα δύο πρόσωπα της Ελλάδας  | iefimerida.gr 4



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δημοψήφισμα συσσίτια λιτότητα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ