Ελβετική εφημερίδα: Η Ελλάδα χορηγεί αμνηστία για τις παράνομες καταθέσεις με αντάλλαγμα το 21% του ποσού

Συμφωνία με τις ελβετικές αρχές, για τις παράνομες καταθέσεις των Ελλήνων στη χώρα, θέλει να κάνει η Αθήνα σύμφωνα με την NZZ am Sonntag.

Η ελβετική εφημερίδα αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να προσφέρει φορολογική αμνηστία, προκειμένου να ανακτήσει ποσά που τα έχει ιδιαίτερα ανάγκη ιδιαίτερα αυτή τη χρονική στιγμή.

Το κείμενο της συμφωνίας που προτείνει η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάνει λόγο για χορήγηση αμνηστίας σε όσους κατέθεσαν παρανόμως τα κεφάλαιά τους στην Ελβετία, με αντάλλαγμα μια προσυμφωνημένη πληρωμή που θα ανέρχεται στο 21% του συνόλου των ποσών τα οποία δεν έχουν δηλωθεί.

Η NZZ am Sonntag, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές για το ζήτημα της πρότασης, σημειώνει ότι οι εκτιμήσεις για τις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία κυμαίνονται από τα 2 δισ. έως και τα 200 δισεκατομμύρια ευρώ. Ένας εκπρόσωπος του ελβετικού υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε πως η Αθήνα έχει κάνει μια νέα πρόταση, όμως δεν έκανε γνωστή καμιά λεπτομέρεια, σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παράνομες καταθέσεις Ελβετία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ