Τα καλύτερα ευφυολογήματα που θα θυμόμαστε από την Σάρα Πέιλιν

Η Σάρα Πέιλιν δεν θα είναι υποψήφια για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών το 2012, έπειτα από πολλές προσευχές και ώριμη σκέψη. Εδώ είναι μερικά δείγματα αυτής της ώριμης σκέψης που αποδεικνύουν πως θα έπρεπε να είναι υποψήφια, καθώς δεν διαφέρει και πολύ από τον πρώην πρόεδρο της Αμερικής Τζωρτζ Μπους, του οποίου οι εξυπνάδες δεν στάθηκαν εμπόδιο για τη διπλή εκλογή του.

  • «Είναι οι γείτονες της διπλανής πόρτας και μπορεί κάποιος στ'αλήθεια να δεί την Ρωσία από την γή της Αλάσκας, από ένα νησί στην Αλάσκα.»



Η Πέϊλιν γελοιοποιεί την κυβέρνηση Ομπάμα σε μια συνάντηση του Κόμματος του Τσαγιού (Σ.τ.Μ. φιλελεύθερο συντηρητικό φόρουμ-κίνηση που υποστηρίζει την μείωση των φόρων κυρίως)

  • «Ε, όλες, όλα, οποιοδήποτε από όλα αυτά που είχα μπροστά μού όλα αυτά τα χρόνια»

Η Πέϊλιν δυσκολεύεται να ονομάσει έστω και μια εφημερία ή ένα περιοδικό που διαβάζει (συνέντευξη στο CBS το 2008)

  • «Μόνο τα νεκρά ψάρια ακολουθούν το ρεύμα»

Ειπώθηκε μετά την παραίτηση τής από κυβερνήτης της Αλάσκα (2009).

  • «Πλάκα είχε αυτό!»

Η Πέϊλιν, κατά την διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, αφού πρώτα είχε χαρίσει τη ζωή σε μια γαλοπούλα την Ημέρα των Ευχαριστιών. Στο βάθος άλλες γαλοπούλες συνεχίζουν να σφάζονται (2008).

  • «Επίσης κτίζουν σχολεία για τα Αφγανά παιδιά, ώστε να υπάρχει ελπίδα και ευκαιρία στη γειτονική χώρα του Αφγανιστάν.»

Σε μια συγκέντρωση εξεύρεσης χρημάτων (2008).

  • «Ξέρετε ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια μητέρα που πηγαίνει τα παιδιά τής να παίζουν χόκει και ένα πίτ-μπούλ; Το κραγιόν.»

Η ομιλία της Πέϊλιν κάνει το εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικανών να σταθεί όρθιο (2008).

  • «Διαψευδιάζω', 'ανα-υποτιμώ', 'πινωποτισμένος'. Τα αγγλικά είναι μια ζωντανή γλώσσα. Ο Σέξπηρ αρεσκόταν να εφευρίσκει νέες λέξεις κι αυτός. Πρέπει να τη γιορτάζουμε τη γλώσσα!»

Η Πέϊλιν συγκρίνει τον εαυτό τής με το μεγάλο ποιητή καθώς προσπαθεί να υπερασπιστεί ένα μπερδεμένο tweet που είχε αναρτήσει (Ιούλιος 2010).

  • «Κανένας δεν είναι πιο κατάλληλος στο να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα καθώς και ότι είναι απαραίτητο να κάνει ένας πρόεδρος, απο μιά γυναίκα, μια μαμά.»

Σε μια εκδήλωση στο Λόνγκ Άϊλαντ (2011).

  • «Εάν ένα καριμπού (Σ.τ.Μ. τάρανδος της Βορείου Αμερικής) χρειάζεται να θυσιαστεί για το καλό της ενεργειακής ανεξαρτησίας, λέω λοιπόν, 'Κύριε Τάρανδε, μάλλον πρέπει να την φάτε για χάρη της ομάδας»

Μιλώντας στo συνέδριο της Διεθνούς Λέσχης Σαφάρι (2011).

(Μετάφραση: Βασίλειος Καλαμπάκας)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ