«Η Ελλάδα καταρρέει αλλά οι αγορές παραμένουν ατάραχες» - iefimerida.gr

«Η Ελλάδα καταρρέει αλλά οι αγορές παραμένουν ατάραχες»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα θα υποφέρει ακόμα περισσότερο ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της κρίσιμης ψηφοφορίας της Κυριακής εκτιμά ο αρθρογράφος David Nicklaus του STL Today.

Για τον υπόλοιπο κόσμο, όμως, οι αγορές δεν φαίνεται να ανησυχούν πια για κίνδυνο μετάδοσης.
Όσο για τη στάση πληρωμών προς το ΔΝΤ, κάτι που καμιά ανεπτυγμένη χώρα δεν έχει ξανακάνει στο παρελθόν, το «χτύπημα» για τις αγορές ήταν σαν μια αμυχή παρά σαν καρδιακή προσβολή για το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα, αναφέρει ο αρθρογράφος.
Επί παραδείγματι, μέχρι την Πέμπτη, οι εβδομαδιαίες απώλειες για τις ευρωπαϊκές μετοχές έφτασαν το 4%, ενώ για τις αμερικανικές ήταν 1,2%. Πολύ λιγότερο «κατακλυσμιαία» γεγονότα, όπως ήταν τα πρόσφατα επεισόδια στο μακροσκελές σίριαλ με τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος, είχαν προκαλέσει μεγαλύτερα sell-off.
Οι αγορές ομολόγων επίσης παρέμειναν αξιοσημείωτα ήρεμες. Τα 10ετή ισπανικά ομόλογα με επιτόκιο 2,3% εξακολουθούν να έχουν χαμηλότερη απόδοση από τα αμερικανικά. Οι επενδυτές δεν ανησυχούν πια ότι οι πιο αδύναμες ευρωπαϊκές οικονομίες περιμένουν στη σειρά να πέσουν με τη μορφή ντόμινο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα καταρρέει αγορές ήρεμες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ