ΥΠΟΙΚ: ΤτΕ: Διασφαλισμένες οι καταθέσεις ως 100.000 ευρώ - iefimerida.gr

ΥΠΟΙΚ: ΤτΕ: Διασφαλισμένες οι καταθέσεις ως 100.000 ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα των FT περί κουρέματος καταθέσεων το ΥΠΟΙΚ κάνοντας λόγο για προβοκάτσια ενόψει του δημοψηφίσματος.

«Το δημοσίευμα των Financial Times για κούρεμα καταθέσεων είναι προβοκάτσια και αποτελεί υπονόμευση του δημοψηφίσματος της Κυριακής και της λαϊκής ετυμηγορίας» ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, το Υπουργείο Οικονομικών ζητά από τους FT να ανακαλέσουν το ψευδέστατο δημοσίευμα και παραπέμπει στην Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κυρία Λούκα Κατσέλη, που έχει ήδη διαψεύσει κατηγορηματικά αυτή τη νοσηρή «είδηση».

ΤτΕ: Διασφαλισμένες οι καταθέσεις ως 100.000 ευρώ

Μιλώντας στο iefimerida υψηλόβαθμες πηγές ΤτΕ διευκρίνιζαν: «Η ελληνική νομοθεσία δεν προβλέπει κούρεμα καταθέσεων ακόμη και αν ενσωματώνονταν στο εθνικό δίκαιο η κοινοτική οδηγία, προβλέπεται προστασία για καταθέσεις έως 100.00 ευρώ. Για να αλλάξει αυτό το όριο, απαιτείται νόμος του κράτους». Και όπως σχολίαζαν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές, «σε μια τέτοια συγκυρία είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΥΠΟΙΚ διάψευση κούρεμα ΤτΕ προβοκάτσια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ