Ανωμερίτης: Τραγικό λάθος η απειλή εκτροπών-Ο Πρωθυπουργός να ξεπεράσει τις κομματικές αγκυλώσεις

Μόνος δρόμος για την Ελλάδα είναι η εθνική συνεννόηση και ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Γιώργος Ανωμερίτης, πρώην υπουργός, βουλευτής και Πρόεδρος του Συνδέσμου Αντιστασιακών 1967-74.

Οπως τονίζει «σε μία περίοδο κατά την οποία απαιτείται ενότητα και νηφαλιότητα απέναντι στις απειλές των δανειστών αποτελεί τραγικό λάθος η επίλυση εσωκομματικών προβλημάτων με τη χρησιμοποίηση δημοκρατικών θεσμών και την απειλή εκτροπών».

«Κανένα «Ναι» ή «Οχι» δεν πρόκειται να επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης» σημειώνει ο Γ. Ανωμερίτης. Οπως επισημαίνει «κανένας πλέον μόνος του δεν μπορεί να οδηγήσει μία διχασμένη χώρα σε δρόμους ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος» και υπογραμμίζει: «Εστω και την ύστατη στιγμή απαιτείται εθνική συσπείρωση και αυτογνωσία. Όλοι και ιδιαίτερα ο Πρωθυπουργός οφείλουν να ξεπεράσουν τις κομματικές τους αγκυλώσεις».

Καταλήγοντας ο Γ. Ανωμερίτης σημειώνει εμφατικά: «Την οικονομική χρεωκοπία δεν πρέπει να ακολουθήσει χρεωκοπία της Δημοκρατίας. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής, τη Δευτέρα οφείλει η Κυβέρνηση να εισηγηθεί τη σύγκληση του Συμβουλίου Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιώργος Ανωμερίτης δημοψήφισμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ