Νοβότνι: Επεκτείναμε τον ELA μέχρι τη Δευτέρα -Τι δήλωσε για το παράλληλο νόμισμα - iefimerida.gr

Νοβότνι: Επεκτείναμε τον ELA μέχρι τη Δευτέρα -Τι δήλωσε για το παράλληλο νόμισμα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επεκτείναμε τον ELA στην Ελλάδα μέχρι τη Δευτέρα, τότε θα συζητηθούν και τα επόμενα βήματα, δήλωσε την Παρασκευή το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Έβαλντ Νοβότνι και πρόσθεσε ότι το δημοψήφισμα στην Ελλάδα θα συζητηθεί διεξοδικά στην ΕΚΤ.

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο εφαρμογής παράλληλου νομίσματος για την Ελλάδα. «Οταν μία χώρα είναι στο ευρώ, το νόμισμα της χώρας είναι το ευρώ», επισήμανε ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε σημερινές δηλώσεις του στη Βιέννη.

Σχολιάζοντας φημολογίες των τελευταίων ημερών για το ενδεχόμενο ενός «παράλληλου νομίσματος» στην Ελλάδα, ο κ. Νοβότνι διευκρίνισε ότι πρόκειται για «ίσως τελείως βραχυπρόθεσμα μέσα», σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως, για παράδειγμα, είχε συμβεί στην περίπτωση της Καλιφόρνια, «αλλά αυτό μπορεί να γίνει ίσως για μια εβδομάδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ