Ανοιχτά τα διόδια για τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων -Εκπτώσεις και στα Μέσα Μεταφοράς - iefimerida.gr

Ανοιχτά τα διόδια για τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων -Εκπτώσεις και στα Μέσα Μεταφοράς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δωρεάν θα γίνονται οι διελεύσεις των ΙΧ επιβατικών και των δικύκλων από τα διόδια όλων των αυτοκινητόδρομων της χώρας και από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, το προσεχές Σαββατοκύριακο, για τη διευκόλυνση των πολιτών για το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Χωρίς αντίτιμο θα διέρχονται τα οχήματα και από τα διόδια της Αττικής Οδού την Κυριακή 5 Ιουλίου.

Επίσης, έκπτωση παρέχεται στους πολίτες στην τιμή του κανονικού εισιτηρίου τρένων και υπεραστικών λεωφορείων κατόπιν σχετικού αιτήματος των υπουργείων Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, ενώ η Aegean Airlines παρέχει ειδικό ναύλο για τη μετακίνηση των δικαστικών αντιπροσώπων. Εκπτωση που κυμαίνεται από 20% έως 50% παρέχουν και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Ειδικότερα:

  • Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισε την παροχή έκπτωσης 50% στις τιμές των κανονικών εισιτηρίων για απλή μετάβαση στους εκπροσώπους της δικαστικής αρχής, εφόρων, δικαστικών αντιπροσώπων από τον τόπο διαμονής τους στον τόπο εκτέλεσης τω καθηκόντων τους. Η έκπτωση χορηγείται με την επίδειξη της απόφασης διορισμού και θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα.
    Ίδια έκπτωση (50%) επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων χορηγεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και για ταξίδι έως και τις 6 Ιουλίου για απλή μετάβαση ή και επιστροφή και για τους ψηφοφόρους της Κυριακής. Η έκπτωση θα χορηγείται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας, διαβατηρίου ή άλλου νομιμοποιητικού εγγράφου.
  • Η Aegean προσφέρει ειδικό ναύλο 50 ευρώ ανά διαδρομή (συν τους φόρους αεροδρομίων και λοιπές χρεώσεις) για όλο το εσωτερικό δίκτυό της, για τις αεροπορικές μετακινήσεις των δικαστικών αντιπροσώπων.

Η Ομοσπονδία των ΚΤΕΛ παρέχει έκπτωση 25% στα κανονικά εισιτήρια για υπερνομαρχιακές μετακινήσεις, καθώς και για την έκδοση εισιτηρίων μετ’ επιστροφής.
Το υπουργείο Μεταφορών ζήτησε να χορηγηθεί έκπτωση και στα ειδικά εισιτήρια (φοιτητικά κ.λπ.), ωστόσο, το αίτημα απορρίφθηκε.

  • Ειδική έκπτωση στους εκλογικούς αντιπροσώπους, τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και τους εκλογείς, που πρόκειται να ταξιδέψουν προς και από τα νησιά, για τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία, αποδέχτηκαν να χορηγήσουν οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις.
    Το ύψος της έκπτωσης καθορίστηκε από τις ίδιες τις επιχειρήσεις, μετά από πρόσκληση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θοδωρή Δρίτσα προς τις Ενώσεις των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων, με βάση τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκου Βούτση.
    Μέχρι αυτή την ώρα, στην πρόσκληση έχουν ανταποκριθεί οι επιχειρήσεις: «Αιγαίον Πέλαγος», «Blue Star», «Dοdekanisos Seaways», «Hellenic Seaways», «Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού», «Κοινοπραξία Πορθμείων Σαλαμίνος», «Lane Sea Lines» και «Superfast Ferries».
    Το ύψος της έκπτωσης που παρέχεται, είναι διαφορετικό για κάθε εταιρεία και κυμαίνεται από 20% έως 50%.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ