Ακόμη 32 νεκροί στον πόλεμο με τα καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό - iefimerida.gr

Ακόμη 32 νεκροί στον πόλεμο με τα καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό

Ζέτας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πόλεμος των ναρκωτικών συνεχίζεται στο Μεξικό με ακόμα 32 νεκρούς να προστίθενται στο σύνολο των 44.000 που έχασαν τη ζωή τους από το 2006, όταν ο πρόεδρος Φελίπε Καλντερόν ξεκίνησε τη μάχη ενάντια στα πανίσχυρα καρτέλ.

Οι μεξικανικές δυνάμεις ασφαλείας ανακάλυψαν τα πτώματα σε σε διαφορετικές περιοχές της ανατολικής Βερακρούζ. Πριν δύο εβδομάδες είχαν βρεθεί άλλα 35 πτώματα σε πολυσύχναστο δρόμο της πόλης. Τότε την ευθύνη ανέλαβε η παραστρατιωτική ομάδα των «Ζέτας», αποτελούμενη από πρώην ενόπλους των ειδικών δυνάμεων. Τότε οι «Ζέτας» υποστήριξαν πως πως στόχευαν σε μία από τις μεγαλύτερες συμμορίες ναρκωτικών. Οι ίδιοι όμως έχουν εξελιχθεί σε μία από τις πιο αιματηρές συμμορίες της χώρας, με αμέτρητους θανάτους και απαγωγές στο ενεργητικό τους.

Ο Μεξικανός πρόεδρος δηλώνει απτόητος και θα συνεχίσει τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών, παρά το γεγονός πως από αυτή την ιστορία έχει υποστεί υψηλό πολιτικό κόστος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ