Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το μόνο ελληνικό στα 400 καλύτερα του κόσμου - iefimerida.gr

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το μόνο ελληνικό στα 400 καλύτερα του κόσμου

αξιολόγηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την Ελλάδα, μόνο το Πανεπιστήμιο της Κρήτης κατάφερε να μπει στα 400 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, σύμφωνα με την αξιολόγηση της Times Higher Education. To Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο δεν βρίσκεται πλέον στη λίστα ενώ πέρυσι βρισκόταν στην 286η θέση.

Στην περσινή λίστα της αξιολόγησης στις θέσεις 451-500 βρίσκονταν το Αριστοτέλειο και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Η οργάνωση δεν δίνει ακριβή θέση για το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, αλλά απλώς αναφέρει πως βρίσκεται ανάμεσα στις θέσεις 276-300, καθώς είναι μικρή η διαφορά των Πανεπιστημιών από τη θέση 200 και κάτω. Η Τουρκία βρίσκεται στη λίστα με δύο Πανεπιστήμια και δύο Πολυτεχνεία της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας.

Τα αμερικανικά και βρετανικά πανεπιστήμια καταλαμβάνουν τις 15 πρώτες θέσεις της κατάταξης. Επτά αμερικανικά Πανεπιστήμια είναι στα 10 πρώτα, ενώ άλλα 75 βρίσκονται στη λίστα με τα υπόλοιπα 200. Το αξιοπερίεργο της λίστας είναι πως για πρώτη φορά το Harvard βρίσκεται στη 2η θέσης καθώς την πρώτη κατέκτησε το California Institute of Technology (Caltech). Μαζί με το Harvard βρίσκεται το Stanford και ακολουθούν το Oxford, το Princeton και το Cambridge.

Τα κριτήρια αξιολόγησης της ειδικής έκδοσης της εφημερίδας Times είναι η ιδιωτική χρηματοδότηση, η έρευνα, η ποιότητα του διδακτικού προσωπικού, οι δημοσιεύσεις και η διεθνής δραστηριότητά τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ