Το σχεδιάγραμμα του Bloomberg για την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος [εικόνα] - iefimerida.gr

Το σχεδιάγραμμα του Bloomberg για την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος [εικόνα]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρακτορείο Bloomberg με ένα σχεδιάγραμμά του παρουσιάζει τις πιθανές καταλήξεις του δημοψηφίσματος.

Στο σχεδιάγραμμα που δημιούργησε ο οικονομολόγος Maxime Sbaihi περιγράφονται οι χάρτες πορείας του «Ναι» και του «Όχι» και το πιθανό χρονοδιάγραμμα.

Στην περίπτωση που επικρατήσει το «Όχι», τότε το Grexit γίνεται το πιο πιθανό σενάριο. «Είναι δύσκολο να δούμε πως μία συμφωνία θα μπορούσε να βρεθεί στο πλαίσιο ενός αποτελέσματος υπέρ του “όχι”, με τις ελληνικές αρχές να επιστρέφουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με μία ακόμα λιγότερο διαλλακτική στάση», σχολιάζει ο Maxime Sbaihi.

Αντίθετα αν το αποτέλεσμα που επικρατήσει την ερχόμενη Κυριακή είναι το «Ναι», η πιθανότητα ενός Grexit μειώνεται αισθητά, ενώ η πιο πιθανή κατάληξη φαίνεται να είναι ένα νέο πρόγραμμα βοηθείας. Σύμφωνα μάλιστα με τον οικονομολόγο του Bloomberg, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πιθανότατα θα παραιτηθεί και θα προκηρυχθούν νέες εκλογές πριν επανεκκινηθούν οι νέες διαπραγματεύσεις.

Το σχεδιάγραμμα του Bloomberg για την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bloomberg σχεδιάγραμμα δημοψήφισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ