Μέρκελ: Ανοιχτή η πόρτα της διαπραγμάτευσης, ο Τσίπρας μπορεί να μιλήσει με τον καθένα μας - iefimerida.gr

Μέρκελ: Ανοιχτή η πόρτα της διαπραγμάτευσης, ο Τσίπρας μπορεί να μιλήσει με τον καθένα μας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το ελληνικό ζήτημα μίλησε η Ανγκελα Μέρκελ στην συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση της με τον Ματέο Ρέντσι.

Η Γερμανία Καγκελάριος ρωτήθηκε για την Ελλάδα και τις διαπραγματεύσεις και σχολίασε «Η προσωπική μου σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα δεν έχει «τραυματιστεί». Η πόρτες των διαπραγματεύσεων είναι ανοιχτές για την Ελλάδα. Ο Τσίπρας μπορεί να μιλήσει με τον καθένα μας οποιαδήποτε στιγμή. Η Ελλάδα χρειάζεται να πραγματοποιήσει ολοκληρωμένες μεταρρυθμίσεις. Χρειαζόμαστε μία κατάσταση όπου θα επιτρέψουν ευρείες μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να σταθεροποιήσουμε την ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη. Κοινός στόχος είναι να μην υπάρχει ανεργία και να υπάρχει ευημερία».

Αναφορικά με την Ιταλία η ίδια η κα Μέρκελ δήλωσε εντυπωσιασμένη από το ρυθμό που υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις και πρόσθεσε ότι οι προοπτικές ανάπτυξης της χώρας είναι ενθαρρυντικές και ότι η Ρώμη βρίσκεται στη σωστή οικονομική κατεύθυνση.

Από την πλευρά του ο Ματέο Ρέντσι, είπε ότι το δημοψήφισμα της Ελλάδας την προσεχή Κυριακή είναι ένα λάθος «Είναι σημαντικό σε ένα «κοινό σπίτι», στην Ευρώπη, να τηρούμε τους κανόνες. Η συμβίωση έχει και στοιχεία δυσκολίας. Αν κάνει ο καθένας ό,τι θέλει δεν θα φτάσουμε πουθενά. Θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα της Ελλάδας. Πρέπει να έχουμε ανάπτυξη, πρέπει να εξετάσουμε και το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά. Μας εξέπληξε η απόφαση για το δημοψήφισμα. Είναι πολύ σημαντικό το θέμα της τρομοκρατίας και το μεταναστευτικό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ