Δεν θα αρθεί η ασυλία Χριστόφια για την πολύνεκρη έκρηξη στο Μαρί - iefimerida.gr

Δεν θα αρθεί η ασυλία Χριστόφια για την πολύνεκρη έκρηξη στο Μαρί

11η Ιουλίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν τίθεται θέμα άρσης της ασυλίας του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια. Έτσι μπαίνει τέλος στο ζήτημα επίρριψης ευθυνών στον πρόεδρο Χριστόφια για το τραγικό γεγονός της έκρηξης της 11ης Ιουλίου, που κόστισε τη ζωή σε 13 άτομα.

Όπως είπε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Πέτρος Κληρίδης, «δεν υφίστανται θέματα ατιμωτικής ή ηθικής αισχρότητας» (εγκληματική αμέλεια) από πλευράς του προέδρου ώστε να δικαιολογηθεί η άρση της ασυλίας του προέδρου. Επίσης σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο κ. Χριστόφιας δεν μπορεί να διωχθεί για ζήτημα το οποίο συνέβη κατά τη διάρκεια άσκησης του πολιτικού του λειτουργήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον επικεφαλής της ερευνητικής επιτροπής, Πόλυ Πολύβίου, η τελική απόφαση τοποθέτησης του εύφλεκτου φορτίου στη ναυτική βάση στο Μαρί ήταν ξεκάθαρα του κ. Χριστόφια.

Επίσης, ο πρόεδρος και οι υπουργοί Αμυνας και Εξωτερικών ήταν ενήμεροι για τη σοβαρότητα του θέματος από τον Φεβρουάριο του 2009. Μάλιστα προκύπτει πως ο υπουργός Εξωτερικών δεν επέτρεψε στους εμπειρογνώμονες να έρθουν στην Κύπρο, επικαλούμενοι πολιτικούς λόγους. Ομως, ο πρόεδρος της Κύπρου επικαλέστηκε άγνοια του θέματος και έριξε το βάρος της ευθύνης στους υπουργούς του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ