Ποια δικαιολογητικά θα χρειαστείτε για να μεταναστεύσετε στην Αυστραλία - iefimerida.gr

Ποια δικαιολογητικά θα χρειαστείτε για να μεταναστεύσετε στην Αυστραλία

μετανάστευση στην Αυστραλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κρίση οδηγεί όλο και περισσότερους Έλληνες στην διέξοδο της μετανάστευσης και πολλοί από αυτούς σκέφονται να αναζητήσουν την τύχη τους στην Αυστραλία. Ωστόσο δεν γνωρίζουν τις διαδικασίες χορήγησης βίζας και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να συγκεντρώσουν. Το iefimerida.gr συγκέντρωσε τις απαραίτητες πληροφορίες που θα χρειαστείτε πριν αποφασίσετε να κάνετε το μεγάλο βήμα.

Καταρχήν, απαραίτητη προϋπόθεση για να μεταναστεύσετε στην Αυστραλία είναι η χορήγηση βίζας και η καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

Ποιος μπορεί να ταξιδέψει στην Αυστραλία

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει θέσει αυστηρούς όρους προκειμένου κάποιος να μεταβεί για εργασία στη χώρα. Το Υπουργείο Μετανάστευσης στην ιστοσελίδα του προσφέρει μια λίστα με τα επαγγέλματα που έχουν ζήτηση. Αναζητούνται ειδικευμένοι εργαζόμενοι και οι ενδιαφερόμενοι έχουν δύο επιλογές για χορήγηση βίζας προκειμένου να τους δεχθεί η χώρα μόνιμα:

  1. Μπορείτε να κάνετε αίτηση εργασίας μέσω του Ίντερνετ και ο μελλοντικός σας εργοδότης να στηρίξει την αίτησή σας για τη χορήγηση βίζας.
  2. Να μεταβείτε στην Αυστραλία ανεξαρτήτως εργοδότη με την προοπτική να απασχοληθείτε σε κάποιο από τα επαγγέλματα που αναγράφονται στη λίστα του Υπουργείου Μετανάστευσης.

1. Όταν υπάρχει εργοδότης

Υπάρχουν πολλά πρακτορεία εύρεσης εργασίας στο Ίντερνετ, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν προκειμένου να ψάξουν για δουλειά. Τα δύο δημοφιλέστερα είναι το http://www.seek.com.au και το http://www.mycareer.com.au.

Οι περισσότερες διαθέσιμες θέσεις εργασίας βρίσκονται στην επαρχιακή Αυστραλία, μακριά από τα αστικά κέντρα και όσον αφορά τις Πολιτείες της Αυστραλίας, στη Δυτική Αυστραλία που αυτή τη στιγμή διψά στην κυριολεξία για ειδικευμένους εργαζόμενους.

Αν ο εργοδότης επιλέξει ότι θέλει να απασχολήσει κάποιον από την Ελλάδα, τότε το επόμενο βήμα του αιτούντα βίζα θα είναι να ζητήσει ειδική επιστολή από τον εργοδότη που θα εγγυάται την απασχόλησή του στην Αυστραλία και να κάνει αίτηση για βίζα Τύπου 121/856.

Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε πώς αν επιθυμείτε να εργασθείτε στην επαρχιακή Αυστραλία, πρέπει να το τονίσετε στην αίτησή σας, ώστε να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας.

2. Όταν δεν υπάρχει εργοδότης

Σε περίπτωση που κάνετε αίτηση για βίζα εργασίας, χωρίς να έχετε βρει κάποιο εργοδότη, είναι χρήσιμο μόλις καταθέσετε την αίτηση για βίζα να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του υπουργείου Μετανάστευσης της Αυστραλίας όπου θα καταχωρήσουν όλα σας τα στοιχεία και το βιογραφικό σας σε μία λίστα Ειδικευμένων Εργαζομένων.
Μην παραλείψετε να ενημερώσετε το Υπουργείο, καθώς αυτή η λίστα είναι το εργαλείο των εργοδοτών που ψάχνουν να βρουν τον εργαζόμενο που θέλουν και την εργασία του οποίου θα εγγυηθούν.

Η διαθέσιμες βίζες για εργασία είναι οι παρακάτω:

  • Skilled Independent Migrant subclass 175,
  • Skilled Sponsored subclass 176,
  • Skilled - Regional Sponsored provisional visa subclass 475.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει αίτηση ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του υπουργείου, κάνοντας κλικ εδώ, όπου και υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και άλλα έγγραφα που θα χρειαστείτε.

Επίσης, υπάρχουν και άλλοι πιο εξειδικευμένοι τύποι βίζας όπως

  • Visa subclass 886,
  • Regional visa subclass 887,
  • Visa subclass 487,
  • Graduate visa subclass 485 (για ειδικευμένους απόφοιτους πανεπιστημίου)

Υπάρχει όριο ηλικίας για όσους θέλουν να κάνουν αίτηση για χορήγηση βίζας ειδικευμένου εργαζόμενου όταν δεν υπάρχει εγγύηση εργοδότη. Δεν θα πρέπει το άτομο να είναι κάτω των 18 ετών και άνω των 45 και για την αίτηση αυτών των τύπων βίζας θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να πληρώσει 2.525 δολάρια

Η διαδικασία διεκπεραιώνεται μέσα σε λίγους μήνες αλλά σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να υποβληθείτε και στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε από την Πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ελλάδα με λεπτομέρειες για τα έγγραφα που χρειάζονται.

«Μυστικά» για να πετύχετε

  • Περισσότερες πιθανότητες για να αποκτήσετε τη βίζα ειδικευμένου εργαζομένου θα έχετε αν επιλέξετε να εργαστείτε στην επαρχιακή Αυστραλία, όπου σημειώνεται μεγάλη έλλειψη εργατικού δυναμικού. Η βίζα για αυτήν την περίπτωση είναι η RSMS 119/857. Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες.
  • Για σχεδόν βέβαιη χορήγηση βίζας, ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι να βρείτε εργοδότη που θα εγγυηθεί για την αίτησή σας.
  • Σε κάθε περίπτωση καταθέστε τα στοιχεία σας στη λίστα Ειδικευμένων Μεταναστών στην ιστοσελίδα του υπουργείου Μετανάστευσης της Αυστραλίας.
  •  Αν έχετε τη δυνατότητα μπορείτε να ταξιδέψετε στην Αυστραλία ως τουρίστας με ανάλογη τουριστική βίζα τριών μηνών, να βρείτε τον εργοδότη που θέλει να σας απασχολήσει και να παραμείνετε στην χώρα κάνοντας αίτηση για βίζα ειδικευμένου προσωπικού ώστε να εξασφαλίσετε παραμονή επ' αόριστον. Μετά από τέσσερα χρόνια παραμονής στην Αυστραλία με βίζα μόνιμης κατοικίας θα έχετε το δικαίωμα να γίνετε Αυστραλός πολίτης.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ