Γκάμπριελ: Σκάνδαλο μια αριστερή κυβέρνηση να αφήνει τους φίλους της να βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό - iefimerida.gr

Γκάμπριελ: Σκάνδαλο μια αριστερή κυβέρνηση να αφήνει τους φίλους της να βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό

ANDREA BONETTI/EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σκληρή γλώσσα μίλησε στη γερμανική Βουλή για το ελληνικό ζήτημα ο αντικαγκελάριος και πρόεδρος του SPD Σίγκμαρ Γκάμπριελ. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιτρέπει σε «πλούσιους φίλους της» να βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό κάνοντας λόγο για «σκάνδαλο».

«Πιστεύω ότι είναι σκανδαλώδες το γεγονός ότι η αριστερό κυβέρνηση της Αθήνας επιτρέπει εκροές των πλούσιων φίλων του, ενώ ο φορολογούμενος της ευρωζώνης πληρώνει τον λογαριασμό» τόνισε ο Γκάμπριελ.

Μεταξύ άλλων είπε:

  • Το δημοψήφισμα που είχε προτείνει ο Παπανδρέου διαφέρει από το δημοψήφισμα του Τσίπρα, γιατί ήταν υπέρ της Ευρώπης
  • «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους έλληνες έρμαιο της κυβέρνησής τους».
  • Δεν κινδυνεύει από το δημοψήφισμα της Ελλάδας ούτε η Ευρώπη ούτε το ευρώ. Το ευρώ είναι σταθερό
  • Η Ευρώπη είναι μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση της μετά τη Συνθήκη της Ρώμης
  • Κάθε μέρα 1 δισ. ευρώ φεύγουν εκτός Ελλάδας, από τους πλούσιους
  • Αν συνθηκολογούσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είχαμε εισέλθει σε μια Ενωση χωρίς κανόνες. Αλλες χώρες (Γαλλία και Ιταλία) θα ακολουθούσαν.
  • Αν επιτρέψει κανείς μέσω εκβιασμού ένα κόμμα να βάλει το εθνικό του συμφέρον πάνω από όλα τα άλλα θα κάνει τους ακραίους Λεπεν και Βίλντερς να κερδίσουν.
  • Μην διανοηθείτε ούτε για ένα δευτερόλεπτο ότι κάθε μελλοντικό πρόγραμμα για την Ελλάδα, θα επιμείνει για λιγότερα μεταρρυθμιστικά μέτρα από τα προηγούμενα προγράμματα διάσωσης.
  • Δεν συζητήσαμε για τις ανεξέλεγκτες αποτυχίες του ελληνικού συστήματος, αλλά στείλαμε λεφτά. Αυτό ήταν λάθος. Πολύ αισιόδοξοι ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να μεταρρυθμιστεί.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ