Σόιμπλε: Τίποτα δεν έχει αλλάξει – Απαιτείται νέο πρόγραμμα με νέους όρους - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Τίποτα δεν έχει αλλάξει – Απαιτείται νέο πρόγραμμα με νέους όρους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ψυχρολουσία από τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφκαγκ Σόιμπλε παρά την νέα πρόταση Τσίπρα με την οποία αποδέχεται σχεδόν όλες τις προτάσεις των πιστωτών.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Σόιμπλε διεμήνυσε:

  • Η πρόταση στερείται σαφήνειας
  • Οι νέες διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα λάβουν χώρα υπό «πιο δύσκολους» όρους.
  • Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Στην πραγματικότητα δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης.
  • Το παλιό πρόγραμμα του EFSF για την Ελλάδα έχει λήξει, τώρα θα απαιτηθεί ένα νέο πρόγραμμα του ESM με διαφορετικούς όρους.
  • Δεν υπάρχει βάση για σοβαρές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα αυτή τη στιγμή.
  • Η Ελλάδα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θέλει

Επίσης τόνισε: «Δεν μπορώ να δεχθώ ή να απορρίψω την πρόταση, καθώς αυτή δεν ισχύει πλέον. Πάντα ήμουν υπέρ των κανόνων και των όρων που όλοι έχουμε συμφωνήσει. Αν η Ελλάδα είχε κάνει το ίδιο, δεν θα βρισκόταν τώρα σε τόσο απελπιστική κατάσταση. Η Ελλάδα προτίμησε να κάνει μανούβρες όλο αυτό το διάστημα. Η έκθεση της Γερμανίας στην Ελλάδα είναι μικρή και διαχειρίσιμη. Θα πρέπει να θυμίσω σε όλους ότι στην Ελλάδα έχουμε κάνει από το 2012 ένα κούρεμα χρέους. Δεν έχει νόημα να κάνουμε διαπραγματεύσεις πριν από το δημοψήφισμα, ούτε οι Έλληνες να ρίχνουν το φταίξιμο αλλού.

Λυπάμαι για τους Έλληνες, καθώς η κατάσταση στη χώρα τους γίνεται χειρότερη. Δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις για το τι μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα, αλλά είμαστε ανοιχτοί να τους βοηθήσουμε. Δεν ξέρω αν θα μπορούμε να έχουμε συμφωνήσει για ένα νέο πρόγραμμα πριν από τις 20 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ