Ανοιχτή προπαγάνδα: Ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας καλεί τις υπηρεσίες να ψηφίσουν «όχι» - Τι καταγγέλλει ο Λοβέρδος [έγγραφα]

Ενα non paper υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα, που διακινείται μεταξύ των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, αναβάθμισε σε... υπηρεσιακό έγγραφο και διακινεί επισήμως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας.

Το έγγραφο αυτό, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, είναι ένα προπαγανδιστικό κείμενο υπέρ του «όχι» στο επικείμενο δημοψήφισμα με τίτλο «Γιατί λέμε όχι στο τελεσίγραφο των θεσμών».

Το non paper όμως, αναβαθμίστηκε σε... εγκύκλιο από τον γ.γ. του υπ. Υγείας (δεν έχει γίνει γνωστό από ποιον εκ των τριών γ.γ.) και εστάλη σε όλες τις Διευθύνσεις του υπουργείου με την προτροπή, φυσικά, να ψηφίσουν «όχι».

Στους παραλήπτες επισυνάπτεται ακόμη ένα pfd στο οποίο αναλύονται κωδικοποιημένα τα αιτήματα των δανειστών και έχει την υποσημείωση: «Να διαβαστεί προσεκτικά γιατί αποτελεί την βάση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής». Σημειώνεται επίσης ότι περιλαμβάνεται και η τροποποιημένη πρόταση Γιούνκερ που υπεβλήθη μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος και τονίζεται ότι «προβλήθηκε μόνο η μείωση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από 23% στο 13% ενώ αποσιωπήθηκαν δυσβάστακτα μέτρα όπως η απελευθέρωση των πλειστηριασμών από το τέλος του 2015».

Την σχετική καταγγελία για την υπηρεσιακή διακίνηση ενός non paper από το γραφείο γενικού γραμματέα υπουργείου, έκανε χθες το βράδυ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου kontra channel. Στην εκπομπή παρενέβη και ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος εξέφρασε την απορία του και δήλωσε άγνοια για το περιστατικό.

Διαβάστε το PDF με τις αναλυτικές προτάσεις των θεσμών, το οποίο επισυνάπτεται

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ