Η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής στην Τζια -«Δείχνεις αλληλεγγύη με μπικίνι!» [εικόνες] - iefimerida.gr

Η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής στην Τζια -«Δείχνεις αλληλεγγύη με μπικίνι!» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Ελλάδα επέλεξε για τις καλοκαιρινές της διακοπές η Λάουρα Μπονλτρίνι.

Η Μπολντρίνι είναι η πρόεδρος της Καμέρα, δηλαδή της ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων, και σημαίνον στέλεχος του κόμματος «Αριστερά, Οικολογία - Ελευθερία». Σημειώνεται ότι αν και ο πρόεδρος του κόμματος, ο Νίκι Βέντολα, είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς για την προεδρία της Κομισιόν, πολλά μέλη του είχαν διαφοροποιηθεί από την προεδρική γραμμή και είχαν ταχθεί με θέρμη υπέρ της τότε υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα.

Το περιοδικό «Chi» δημοσιεύει σήμερα φωτογραφίες της Μπολντρίνι με μπικίνι, ενώ πολλές ιταλικές εφημερίδες έχουν αναπαράγει την είδηση στις ηλεκτρονικές τους σελίδες, την οποία συνοδεύουν με ειρωνικά σχόλια.

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της «Il Giornale» που γράφει: «Η Μπολντρίνι στην Ελλάδα, αλληλεγγύη με μπικίνι και (κυκλοφορώντας) με αυτοκίνητο με πινακίδες του διπλωματικού σώματος», η οποία χαρακτηρίζει την Ιταλίδα πολιτικό «σούπερ σταρ της αριστεράς» που βρίσκεται «πάντα στην πρώτη γραμμή όταν πρόκειται να δηλώσει την αλληλεγγύη της με τους καταπιεσμένους».

Ωστόσο, η εφημερίδα σχολιάζει ότι η Μπολντρίνι δεν έφτασε στην Ελλάδα για να δει τι συμβαίνει στην Αθήνα όπου οι συνταξιούχοι σχηματίζουν «ατελείωτες ουρές στα ΑΤΜ», αλλά «οι παπαράτσι [...] την εντόπισαν σε πιο ήρεμες ακτές, και συγκεκριμένα στα νερά της Κέας, [...] όπου δεν υπάρχουν διαδηλώσεις κατά της Μέρκελ».

Εκεί, όπως αναφέρει και το περιοδικό «Chi» η πρόεδρος της Καμέρα «πέρασε τέσσερις ημέρες με μια φίλη».

Πάντως, το περιοδικό «Chi», αναφέρει η «Il Giornale» «αποκάλυψε και μια άλλη λεπτομέρεια του ταξιδιού» της Λάουρα Μπολντρίνι στο κυκλαδίτικο νησί: «Στην πιο δραματική ημέρα για την Ελλάδα από το πραξικόπημα του 1967, με τις οικογένειες να κρύβουν τα ευρώ στο σπίτι και τις τράπεζες να είναι κλειστές για μία εβδομάδα, χωρίς να ξέρει κανείς τι θα συμβεί στη συνέχεια, η Λάουρα Μπολντρίνι έφτασε στην Αθήνα με αεροπλάνο, από όπου την παρέλαβε με τη φίλη της όχι ένα ταξί, αλλά συνοδεύτηκε μέχρι το ξενοδοχείο “από δύο πρόσωπα του (ιταλικού) προξενείου με ένα αυτοκίνητο με πινακίδες του διπλωματικού σώματος”».

«Από το κοινώς επονομαζόμενο και “μπλε αυτοκίνητο” (σ.σ. έτσι χαρακτηρίζουν στην Ιταλία τα αυτοκίνητα με πινακίδες του διπλωματικού σώματος: auto blu)», γράφει με ειρωνεία η «Il Giornale», «με τα φιμέ τζάμια και τη συνοδεία που άνοιγε δρόμο μέσα στην κίνηση, η Μπολντρίνι μεταφερόταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην Αθήνα, αλλά με μια ισχυρή συναισθηματική εμπλοκή στο δράμα του (ελληνικού) λαού».

Παρ' όλα αυτά, η ιταλική εφημερίδα επικαλούμενη το κείμενο του «Chi», σπεύδει να ξεκαθαρίσει, πως η αριστερή πολιτικός επέλεξε «από την επόμενη ημέρα να τηρήσει αναμφισβήτητα χαμηλό προφίλ στις διακοπές της», επιλέγοντας το πλοίο της γραμμής για να ταξιδέψει μέχρι την Κέα «ανακατεμένη με άλλους τουρίστες». Στο νησί έμεινε σε ένα μικρό ενοικιαζόμενο διαμέρισμα όπου επίσης νοίκιασε κι ένα μικρό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις της.

Προφανώς, καταλήγει η ιταλική εφημερίδα το «μπλε αυτοκίνητο» αποδίδεται στον «υπερβολικό ζήλο του προξενείου στην Αθήνα».

Η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής στην Τζια -«Δείχνεις αλληλεγγύη με μπικίνι!» [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής στην Τζια -«Δείχνεις αλληλεγγύη με μπικίνι!» [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής στην Τζια -«Δείχνεις αλληλεγγύη με μπικίνι!» [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ