Νοβότνι: Η 20η Ιουλίου είναι πιο κρίσιμη για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Νοβότνι: Η 20η Ιουλίου είναι πιο κρίσιμη για την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ και Αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης Εβαλντ Νοβότνι, τονίζει ότι η 20η Ιουλίου είναι πιο κρίσιμη για την Ελλάδα καθώς τότε είναι η μεγάλη δόση προς το ΔΝΤ.

«Η Ελλάδα παίζει πόκερ, δεν χρησιμοποιεί θεωρία παιγνίων. Η πιο σημαντική ημερομηνία είναι η 20η Ιουλίου, που είναι η πληρωμή προς την ΕΚΤ. Ηταν υποτονική η αντίδραση των αγορών στην αργία των τραπεζών στην Ελλάδα. Αν οι Ελληνες ψηφίσουν όχι, τότε η κατάσταση θα είναι πολύ σοβαρή. Η ΕΚΤ παρακολουθεί τους πιθανούς κινδύνους σε γειτονικές χώρες. Η κρίση στην Ελλάδα θα μπορούσε να αποφευχθεί, είναι μια δυσάρεστη κατάσταση. Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Σήμερα η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει το ΔΝΤ, η πληρωμή δεν έγινε. Είναι μια καθυστέρηση, όχι αθέτηση» είπε μεταξύ άλλων ο κ.Νοβότνι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΚΤ Νοβότνι Ελλάδα συμφωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ