Εξαπλώνεται το κίνημα για την «Κατάληψη της Γουόλ Στριτ» - iefimerida.gr

Εξαπλώνεται το κίνημα για την «Κατάληψη της Γουόλ Στριτ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επεκτείνονται οι αντιδράσεις «αγανακτισμένων» αμερικανών πολιτών κατά του οικονομικού συστήματος των ΗΠΑ καθώς χτες Πέμπτη έγιναν δεκάδες διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής ενώ βρήκαν και ανέλπιστη συμπάθεια από κορυφαίο αξιωματούχο της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ αλλά και δηλώσεις κατανόησης από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Το κίνημα «Κατάληψη της Ουόλ Στριτ» (#OccupyWallStreet) που ξεκίνησε από τις 17 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη από λίγους αμερικανούς, επεκτάθηκε χτες με διαδηλώσεις σε τουλάχιστον δώδεκα πόλεις: Τάμπα, Τρέντον, Τζέρζι Σίτι, Φιλαδέλφεια, Νόρφολκ, Σικάγο, Σεντ Λιούις, Χιούστον, Σαν Αντόνιο, Όστιν, Νάσβιλ, Πόρτλαντ, Όρεγκον, Σιάτλ και Λος Άντζελες.

Η απρόσμενη εξέλιξη ήταν η δήλωση του προέδρου της κεντρικής Φέντεραλ Ριζέρβ του Ντάλας, Ρίτσαρντ Φίσερ, ο οποίος μιλώντας σε μια ομάδα επιχειρηματιών στο Τέξας δήλωσε για τους διαδηλωτές: «αισθάνομαι κάποια συμπάθεια γι' αυτούς -- αυτό θα σας σοκάρει».

«Έχουμε πολλούς ανθρώπους χωρίς δουλειά», πρόσθεσε ο Φίσερ. «Έχουμε μια άνιση κατανοή του εισοδήματος. Έχουμε υπερβολικά πολλούς ανθρώπους χωρίς δουλειά για υπερβολικά πολύ καιρό. Έχουμε πολύ απογοητευμένους ανθρώπους και μπορώ να καταλάβω την απογοήτευσή τους».

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν παραδέχθηκαν επίσης χθες την απογοήτευση και την οργή των διαδηλωτών.

«Οι άνθρωποι είναι απογοητευμένοι και, ξέρετε, οι διαδηλωτές δίνουν φωνή σε μια απογοήτευση που έχει ευρύτερη βάση για το πώς λειτουργεί το οικονομικό σύστημά μας», δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον.

Ο Μπάιντεν, μιλώντας στο Washington Ideas Forum, παρομοίασε το κίνημα διαμαρτυρίας με το Tea Party, το οποίο δημιουργήθηκε το 2009 μετά την εκλογή του Ομπάμα και έχει γίνει μια ισχυρή δύναμη στη βάση των συντηρητικών βοηθώντας να εκλεγούν δεκάδες Ρεπουμπλικανοί.

«Ο αμερικανικός λαός δεν πιστεύει πως το σύστημα είναι δίκαιο», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ