Στον τελικό του Κόπα Αμέρικα η Χιλή - Νίκη 2-1 το Περού με γκολάρα του Βάργκας [βίντεο]

Στον τελικό του Κόπα Αμέρικα προκρίθηκε η Χιλή, η οποία επικράτησε 2-1 του Περού στον πρώτο ημιτελικό του Κόπα Αμέρικα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Βάργκας, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ ενώ οι Περουβιανοί αγωνιζόντουσαν από το 20' με δέκα παίκτες.

Το Περού μόνο εύκολος αντίπαλος δεν ήταν για τους γηπεδούχους και μόλις στο 9΄ έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όμως η μπάλα βρήκε το δοκάρι από την κεφαλιά του Φαρφάν. Ωστόσο στο 20΄ ήρθε η αποβολή για τους Περουβιανούς, όταν ο Σαμπράνο βρήκε με τις τάπες τον Αράνγκις και ενώ είχει ήδη κίτρινη κάρτα πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια. Η Χιλή πίεζε και τελικά κατάφερε να ανοίξει το σκορ πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Ο Αλέξις Σάντσες σέντραρε, η μπάλα πέρασε απ' όλους χτυπώντας στο δοκάρι και από κοντά ο Βάργκας την έσπρωξε στα δίχτυα.

Στο 60΄ όμως, μια αντεπίθεση από το Περού, έφερε το 1-1. Ο Μεδέλ δεν κατάφερε να βάλει σωστά το πόδι του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, δίνοντας ελπίδα στους Περουβιανούς. Ομως ο Βάργκας χρειάστηκε μόλις τέσσερα λεπτά για να ξαναδώσει το προβάδισμα στην ομάδα του με ένα εκπληκτικό σουτ. Το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους και έτσι η Χιλή θα περιμένει τον αντίπαλό της στον τελικό του Κόπα Αμέρικα από το ζευγάρι Αργεντινή-Παραγουάη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χιλή Περού Κόπα Αμέρικα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ