O Τσίπρας «σηκώνει» το ευρώ -Ο Guardian προειδοποιεί: Ελλάδα, το «όχι» σημαίνει Grexit [εικόνες] - iefimerida.gr

O Τσίπρας «σηκώνει» το ευρώ -Ο Guardian προειδοποιεί: Ελλάδα, το «όχι» σημαίνει Grexit [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον ρόλο του Ατλαντα εμφανίζεται ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όμως αντί για τη Γη κρατά ένα τεράστιο ευρώ.

Αυτή την εικόνα επέλεξε για το σημερινό του πρωτοσέλιδο η βρετανική εφημερίδα Guardian, την οποία συνοδεύει με τον τίτλο: «Η ψήφος στο ΟΧΙ σημαίνει ότι είσαι έξω από το ευρώ, προειδοποιήθηκε η Ελλάδα».

Μάλιστα, τονίζει από την εισαγωγική κιόλας παράγραφο του κεντρικού θέματός της ότι «οι τρεις μεγαλύτερες χώρες της ευρωζώνης», η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, προχώρησαν σε «ενορχηστρωμένες προειδοποιήσεις» για το δημοψήφισμα της Κυριακής προς τους Ελληνες ψηφοφόρους πως «μια ψήφος στο ΟΧΙ θα ισοδυναμούσε με έξοδο από το κοινό νόμισμα και επιστροφή στη δραχμή».

Μάλιστα, η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι την ίδια προειδοποίηση προς την Ελλάδα απηύθυνε και η Βρετανία διά στόματος του υπουργού Τζορτζ Όσμπορν.

Παράλληλα, στο θέμα γίνεται μια ιστορική αναφορά των τελευταίων δύο ημερών και των δραματικών εξελίξεων στις ουρές των ΑΤΜ με την επισήμανση πως σήμερα η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει την ομαδοποιημένη δόση των 1,9 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ, ημέρα που λήγει και το πρόγραμμα διάσωσης, ενώ τονίζεται πως «αν τελικά η Ελλάδα βγει από το ευρώ, τότε το ΔΝΤ γίνεται ο κύριος πιστωτής της σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Τέλος, υπάρχει και αναφορά για το πώς θα πληρωθούν οι Βρετανοί συνταξιούχοι που ζουν στην Ελλάδα.

O Τσίπρας «σηκώνει» το ευρώ -Ο Guardian προειδοποιεί: Ελλάδα, το «όχι» σημαίνει Grexit [εικόνες] | iefimerida.gr 0
O Τσίπρας «σηκώνει» το ευρώ -Ο Guardian προειδοποιεί: Ελλάδα, το «όχι» σημαίνει Grexit [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ