Στα βενζινάδικα δεν δέχονται κάρτες, ζητούν μόνο μετρητά -Πρόβλημα με τις πληρωμές στα πρατήρια καύσιμων - iefimerida.gr

Στα βενζινάδικα δεν δέχονται κάρτες, ζητούν μόνο μετρητά -Πρόβλημα με τις πληρωμές στα πρατήρια καύσιμων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντικά προβλήματα παρατηρούνται στα βενζινάδικα αφού ακόμα και οι πρατηριούχοι που δέχονταν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, πλέον δηλώνουν ότι δεν δύνανται να εξυπηρετούν τον κόσμο παρά μόνο με μετρητά, αφού και αυτοί με τη σειρά τους πρέπει να πληρώνουν τις εταιρίες, οι οποίες βέβαια δεν δίνουν πίστωση. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο σε ένα πρατήριο, που εξυπηρέτησε στο τριήμερο Παρασκευής- Κυριακής με κάρτες, το αντίστοιχο ποσό χρέωσης ή πίστωσης έφτασε στις 55.000 ευρώ!

Με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, μεταφορές χρημάτων μπορούν να γίνονται χωρίς πρόβλημα και χωρίς όριο, μέσω wed ή phone banking, εφόσον ο λογαριασμός στον οποίο μεταφέρονται είναι εντός Ελλάδας. Το πρόβλημα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πρατηριούχων δεν έχουν τέτοια συστήματα και συναλλάσσονται με μετρητά.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου, το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί αν στην αναμενόμενη Υπουργική Απόφαση δίνονταν σαφείς οδηγίες για πληρωμές με άλλη διαδικασία αναφορικά με τον

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βενζίνη πρατήρια υγρών καυσίμων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ