Σαρκοζί: Να διακοπεί κάθε διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση Τσίπρα - iefimerida.gr

Σαρκοζί: Να διακοπεί κάθε διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση Τσίπρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, επέρριψε τις ευθύνες για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Ελλάδα αποκλειστικά στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι εξαιτίας της ανευθυνότητά του, η Ελλάδα ανέστειλε από μόνη της την ιδιότητα μέλους της ζώνης του ευρώ.

Παράλληλα, κάλεσε από τη Μαδρίτη όπου βρίσκεται την Ευρωζώνη να διακόψει κάθε διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση Τσίπρα «όσο η Ελλάδα εμπιστεύεται για πρωθυπουργό έναν άνθρωπο αυτής της φυσιογνωμίας (σ.σ. τον Αλέξη Τσίπρα). Οι Έλληνες πρέπει να επιλέξουν: είτε Ευρώπη, είτε μια κυβέρνηση που θέλει να διαλύσει την Ευρώπη».

Ο κ. Σαρκοζί κάλεσε, ακόμη, τους Γάλλους και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους να μην ενδώσουν στην ελληνική κυβέρνηση. «Ετσι η Ευρώπη, το ευρώ θα δώσει την αίσθηση ότι λυγίζει και είναι αυτή η αξιοπιστία ολόκληρου του ευρωπαϊκού συστήματος που θα παρασυρθεί» προσέθεσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και αναφερόμενος στην προκήρυξη του δημοψηφίσματος είπε: «Οποίος κυνισμός, οποία δημαγωγία, οποία ανευθυνότητα».

«Το ερώτημα δεν είναι πλέον πώς θα σώσουμε την Ελλάδα, αλλά πώς θα σώσουμε τη ζώνη του ευρώ», προσέθεσε ο πρώην Γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μία κυβέρνηση η οποία ψεύδεται και, σε περίπτωση που η Ευρώπη υποχωρήσει, εκείνο που τίθεται σε αμφισβήτηση είναι η αξιοπιστία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ