Κουτρουμάνης: «Επιχειρησιακές συμβάσεις παντού» - iefimerida.gr

Κουτρουμάνης: «Επιχειρησιακές συμβάσεις παντού»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Επιχειρησιακές συμβάσεις παντού». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει σε όλες τις επιχειρήσεις η κυβέρνηση με τη διάταξη που καταθέτει σε λίγη ώρα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης η οποία θα περιληφθεί στο «πολυνομοσχέδιο» της κυβέρνησης που τα έχει όλα: Συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο κλπ.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις Κουτρουμάνη:
1. Αναστέλλεται η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων για δύο χρόνια.
2. Προβλέπεται επέκταση των επιχειρησιακών συμβάσεων ακόμη και σε επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 50 υπαλλήλους! Μέχρι τώρα το πλαφόν ήταν οι επιχειρήσεις με 50 υπαλλήλους και πάνω. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε με συμφωνία εργοδότη με το σωματείο είτε με συμφωνία εργοδότη με ενώσεις προσώπων εφόσον αυτά εκπροσωπούν τα 3/5 των εργαζομένων... Αυτοί είναι οι τρόποι μείωσης του μη μισθολογικού κόστους που έλεγε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προφανώς...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ