Ο Τσίπρας Πόντιος Πιλάτος: Με το δημοψήφισμα νίπτει τας χείρας του [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας Πόντιος Πιλάτος: Με το δημοψήφισμα νίπτει τας χείρας του [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιταλική εφημερίδα «L' osservatore d' Italia» κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδό της τον Ελληνα πρωθυπουργό στον οποίο όμως έχει φροντίσει να φορέσει μια ρωμαϊκή πανοπλία όπως εκείνη του Πόντιου Πιλάτου.

Στον τίτλο της έχει παραφρασμένο το γνωστό δίλημμα που έβαλε ο Πόντιος Πιλάτος αλλά αυτή τη φορά στη θέση του Ιησού μπαίνει το ευρώ: «Το ευρώ ή τον Βαραββά;». Στον υπέρτιτλο έχει μπει η φράση: «Ελλάδα: Ενα δημοψήφισμα για νίψει τας χείρας του», ενώ στον υπότιτλο αναφέρεται: «Ο Τσίπρας, όπως ο Πόντιος Πιλάτος, αφήνει τον λαό να διαλέξει».

Ο Σίλβιο Ρόσι που υπογράφει το κεντρικό άρθρο της ιταλικής εφημερίδας, τονίζει ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός «αποφάσισε να μην αποφασίσει», λέγοντας ότι μόνο «αυτό θα μπορούσε να είναι το σχόλιο στο διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα». Ο Ιταλός δημοσιογράφος τονίζει ότι «ανεξαρτήτως του αποτελέσματος (στο δημοψήφισμα) [...] μόνο και μόνο η ανακοίνωσή του ισοδυναμεί με δήλωση πολιτικής αποτυχίας».

Ο Τσίπρας Πόντιος Πιλάτος: Με το δημοψήφισμα νίπτει τας χείρας του [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ο Τσίπρας Πόντιος Πιλάτος: Με το δημοψήφισμα νίπτει τας χείρας του [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ