Στις 4 τα ξημερώματα πήγε η Ζωή στον Παυλόπουλο το δημοψήφισμα [έγγραφο+εικόνες]

Ξενύχτησε η βουλή για να αποφασίσει το δημοψήφισμα, γιατί οι ημερομηνίες είναι στο όριο της νομιμότητας. Χαράματα πήγε και η πρόεδρος της Βουλής στον Προκόπη Παυλόπουλο.

Η ψηφοφορία στη βουλή για το δημοψήφισμα (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή ψήφισαν υπέρ) έληξε γύρω στις 3 το πρωί, μετά από μια ιδιαίτερα ταραγμένη συνεδρίαση.

Στις 4 τα ξημερώματα παρέδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα και την ενεργοποίηση του άρθρου 44 παρ.2 εδάφιο α, στον Προκόπη Παυλόπουλο αφού οι ημερομηνίες τρέχουν ασφυκτικά.

Το καταπληκτικό είναι ότι αμέσως μετά, γύρω στις 04:45 τα ξημερώματα, η Ζωή κατευθύνθηκε προς το κανάλι της Βουλής και έκανε τις απαραίτητες δηλώσεις!

Τη διαβεβαίωση ότι θα ασκήσει στο ακέραιο τα καθήκοντά του κατά το Σύνταγμα, κυρίως κατά τις διατάξεις του άρθρου 44 παράγραφος 2 εδάφιο α, αναφορικά με την προκήρυξη δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντησή του σήμερα τα ξημερώματα με την Πρόεδρο της Βουλής.

Μάλιστα, ο Προκόπης Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι «η αρχαία Ελλάδα ήταν εκείνη η οποία υπήρξε η κοιτίδα της άμεσης Δημοκρατίας».

Από την πλευρά της, η κα Κωνσταντοπούλου εξέφρασε την χαρά και την τιμή να εγχειρίσει στον ΠτΔ την πρώτη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, που εκδόθηκε στην Μεταπολίτευση για την ενεργοποίηση του άρθρου 44 παρ.2 εδάφιο α του Συντάγματος για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για κρίσιμη εθνικό θέμα, μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου προς την Βουλή.

«Είχα την τιμή να είμαι η πρώτη Πρόεδρος της Βουλής που υπέγραψε μια τέτοια απόφαση. Θα έχετε την τιμή και την χαρά να είσαστε ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που θα υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο θα ενεργοποιηθεί αυτή η κορυφαία δημοκρατική διαδικασία», δήλωσε.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την θεσμική επαγρύπνηση λόγω της ευθύνης και για την θεσμική σας εγρήγορση και εύχομαι όλοι οι πραγματικοί Θεσμοί να αίρονται στο ύψος των περιστάσεων και να δικαιώνουν αυτό που αποτελεί κορυφαία εκδήλωση της Δημοκρατίας και είναι η λαϊκή κυριαρχία», είπε.

Αυτή είναι η απόφαση της βουλής για το δημοψήφισμα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ