Guardian: Μεγάλοι όμιλοι στην Ελλάδα ετοιμάζονται για ελέγχους κεφαλαίων -Εχουν πάρει μέτρα - iefimerida.gr

Guardian: Μεγάλοι όμιλοι στην Ελλάδα ετοιμάζονται για ελέγχους κεφαλαίων -Εχουν πάρει μέτρα

(SOOC/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο φόβος για την επιβολή ελέγχων κεφαλαίων στις τράπεζες, φαίνεται και από τις κινήσεις που έχουν ήδη κάνει οι μεγάλες επιχειρήσεις στη χώρα.

Ανώτατο στέλεχος σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους στην Ελλάδα δήλωσε στον Guardian πως η εταιρεία της έχει ήδη λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει πιθανούς ελέγχους κεφαλαίων.

«Είμαστε έτοιμοι για τα πάντα. Εχουμε έτοιμες ξένες τράπεζες για να μας στηρίξουν και αρκετό ρευστό για να αντιμετωπίσουμε τις πληρωμές εντός και εκτός Ελλάδας. Εχουμε διασφαλίσει ότι για μία μακρά περίοδο θα έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε», δήλωσε το στέλεχος. Αυτό σημαίνει πρώτες ύλες και άλλες προμήθειες.

Ομως, όπως προσθέτει η ίδια, οι μικρότερες επιχειρήσεις θα είναι πολύ πιο εκτεθειμένες. «Είμαι σίγουρη ότι οι 5-6 μεγαλύτεροι όμιλοι στην Ελλάδα έχουν κάνει προετοιμασίες. Ομως οι μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις ακόμη κι αν ξέρουν τι να κάνουν, δεν μπορούν να το πράξουν. Εχουν αποκλειστικά την έδρα τους εδώ και δουλεύουν με τις ελληνικές τράπεζες», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έλεγχοι κεφαλαίων τράπεζες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ