Barclays: Αναταραχή όποιο κι είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος -Τι θα φέρει το «ναι» και τι το «όχι» - iefimerida.gr

Barclays: Αναταραχή όποιο κι είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος -Τι θα φέρει το «ναι» και τι το «όχι»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από την Deutsche Bank και η Barclays σκιαγραφεί με μελανά χρώματα το μέλλον της Ελλάδας έπειτα από το δημοψήφισμα.

Οι αναλυτές Barclays προειδοποιούν ότι το δημοψήφισμα φέρνει νέα αναταραχή στην Ελλάδα, είτε το αποτέλεσμα είναι «ναι» είτε είναι «όχι», καθώς στην πρώτη περίπτωση εκτιμούν ότι θα πρέπει να εκλεγεί νέα κυβέρνηση, ενώ στη δεύτερη θα αυξηθούν σημαντικά οι πιθανότητες του Grexit και θα επιβληθούν έλεγχοι κεφαλαίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της Barclays προς τους πελάτες της:

Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα ψηφίσει «όχι»

Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή τονίζουν ότι είναι μία απλή ψηφοφορία για τις διαπραγματεύσεις και όχι για τη θέση της Ελλάδας μέσα στην Ευρωζώνη και την ΕΕ.

Στην πραγματικότητα, τα δύο ερωτήματα σχετίζονται. Πιστεύουμε ότι οι πιθανότητες ενός Grexit αυξάνονται σημαντικά αν η Ελλάδα ψηφίσει «όχι». Και αν οι έλεγχοι κεφαλαίων δεν έχουν επιβληθεί έως τότε, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επιβληθούν μετά από τις 5 Ιουλίου.

Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα ψηφίσει «ναι»

Κάθε ένδειξη είναι ότι η τωρινή ελληνική κυβέρνηση είναι αντίθετη με τους όρους των δανειστών.

Κατά συνέπεια, είναι πολύ πιθανό ότι στην περίπτωση ενός «ναι» του δημοψηφίσματος, η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε πολιτική κρίση και μία νέα κυβέρνηση θα έπρεπε να σχηματιστεί προκειμένου να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις και να εφαρμόσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Barclays δημοψήφισμα έλεγχοι κεφαλαίων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ