Δέκα μαθήματα ζωής από τον Στιβ Τζομπς - iefimerida.gr

Δέκα μαθήματα ζωής από τον Στιβ Τζομπς

Στιβ Τζομπς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει o θάνατος του Στιβ Τζομπς, ενός από τους μεγαλύτερους οραματιστές της τεχνολογίας και συνιδρυτή της Apple. Στα 56 χρόνια της ζωής του, ο Στιβ Τζομπς μας μίλησε για αλήθειες που μέσα στην απλότητα τους, απέδειξαν το μέγεθος της ευφυίας του. Ας θυμηθούμε τις πιό σημαντικές από αυτές.

1.«Ο μόνος τρόπος για να κάνετε τέλεια τη δουλειά σας είναι να αγαπάτε αυτό που κάνετε. Εάν δεν το έχετε βρει ακόμα συνεχίστε να το ψάχνετε, όπως ακριβώς συμβαίνει με τις ερωτικές ιστορίες. Μόλις το δείτε μπροστά σας θα καταλάβετε ότι ήταν αυτό που ψάχνατε. Μην επαναπαύεστε».

Από διάλεξη σε αποφοίτους του Πανεπιστημίου του Stanford, 12/6/2005

2.«Το να θυμάστε ότι κάποτε θα πεθάνετε, είναι ο καλύτερος τρόπος για αποφύγετε την παγίδα της βεβαιότητας ότι έχετε κάτι να χάσετε. Είστε ήδη γυμνοί. Δεν υπάρχει λόγος να μην πηγαίνετε εκεί που σας οδηγεί η καρδιά σας».

Από διάλεξη σε αποφοίτους του Πανεπιστημίου του Stanford, 12/6/2005

3.«Μην ελπίζετε ότι θα καταφέρετε να ενώσετε τις τελείες του παιχνιδιού κοιτώντας μπροστά. Θα μπορέσετε να το κάνετε εάν κοιτάτε πίσω. Πρέπει να πιστεύετε σε κάτι: Στον δικό σας ομφάλιο λώρο ή στο δικό σας πεπρωμένο. Πείτε το όπως θέλετε. Αυτό έκανε τη διαφορά στη ζωή μου»

4.«Ποια ήταν η μεγαλύτερη ασυμφωνία μου με τον Bill Gates? Ότι για μια δεκαετία κρατήσαμε κρυφό τον «γάμο» μας».

Steve Jobs, Μάιος, 2007

5.«Τα απλά πράγματα είναι πιο δύσκολα από τα σύνθετα. Πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να απλοποιήσεις τον τρόπο σκέψης σου. Μα αξίζει τον κόπο γιατί όταν το κατορθώσεις τότε μόνο μπορείς να αναρριχηθείς στο βουνό».

Από συνέντευξη στο Business Week, Μάιος, 1998

6.«Για εμένα, ένας υπολογιστής είναι αυτό: Είναι το πιο απίστευτο εργαλείο που έχουμε εφεύρει. Είναι σαν ένα ποδήλατο για τον εγκέφαλό μας».

Steve Jobs, 1990

7.«Το επιχειρηματικό μου μοντέλο είναι οι Beetles. Ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο και το τελικό αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από το αποτέλεσμα του καθενός ξεχωριστά. Έτσι ακριβώς βλέπω και τις επιχειρήσεις. Τα καλύτερα πράγματα δεν έρχονται ποτέ από ένα μόνο πρόσωπο αλλά από μια ομάδα».

Συνέντευξη στο 60' minutes, 2003

8.«Tα νούμερα δεν μας ανησυχούν. Η Apple επικεντρώνεται στα προϊόντα γιατί αυτά είναι που κάνουν τη διαφορά. Δεν μπορείς να παραμυθιάσεις τον κόσμο σε αυτή τη δουλειά. Τα προϊόντα μιλάνε από μόνα τους».

Συνέντευξη στο Playboy, 1985

9.«Η ακαταμάχητη ανάγκη του κόσμου να αγοράσει έναν υπολογιστή είναι γιατί θέλει να είναι συνδεδεμένος με ένα δίκτυο παγκόσμιας επικοινωνίας. Είμαστε στα πρώτα βήματα αυτής της ανακάλυψης που θα είναι ακόμα μεγαλύτερη από αύτή του τηλεφώνου».

Συνέντευξη στο Playboy, 1985

10.«Όταν ήμουν νέος υπήρχε ένα καταπληκτικό περιοδικό το «The whole earth catalog". Στο τελευταίο τεύχος ήταν μία φωτογραφία ενός εξοχικού δρόμου την ώρα της ανατολής του Ηλίου και από κάτω έγραφε: Stay hungry, stay foolish. Ήταν το αντίο τους. Και από τότε ήλπιζα πάντα αυτό και για μένα. Stay hungry, stay foolish»!

Από διάλεξη σε αποφοίτους του Πανεπιστημίου του Stanford, 12/6/2005

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ