Πρώτο θέμα και πάλι η Ελλάδα στα διεθνή μέσα - iefimerida.gr

Πρώτο θέμα και πάλι η Ελλάδα στα διεθνή μέσα

Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δημοψήφισμα, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κάνει το γύρο του κόσμου με τα διεθνή μέσα να έχουν στο επίκεντρο για ακόμα μία φορά το ελληνικό ζήτημα.

Ο Πίτερ Σπίγκελ με άρθρο του στους Financial Times αναρωτιέται τι θα συμβεί με το Eurogroup του Σαββάτου, όπου η Ελλάδα θα λάμβανε τελεσίγραφο για συμφωνία. Παράλληλα, με την περιγραφή του διαγγέλματος του πρωθυπουργού ο αρθρογράφος αναφέρεται στην πυρετώδη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα με τους πολίτες να σπεύδουν στα ATM για ανάληψη χρημάτων.

Ο Πίτερ Σπίγκελ μεταφέροντας τα λεγόμενα Ευρωπαίου αξιωματούχου σημειώνει: «Ηδη ξαναγράφαμε την πρόταση».

Πρώτο θέμα και πάλι η Ελλάδα στα διεθνή μέσα | iefimerida.gr 0

Η Telegraph μετά από τέσσερις ώρες επανέφερε το live της για το ελληνικό ζήτημα, μεταφέροντας κάθε λεπτό την κατάσταση που διαδραματίζεται στη χώρα.

Από την άλλη πλευρά, ο Guardian μιλά για «δραματική κίνηση του Αλέξη Τσίπρα που βάζει στην ''τσίτα'' την Ευρώπη» και παραθέτει το διάγγελμα του.

Πρώτο θέμα και πάλι η Ελλάδα στα διεθνή μέσα | iefimerida.gr 1

Πρώτο θέμα και στο Bloomberg το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, μεταφέροντας πως ο κ. Τσίπρας συνομίλησε τόσο με την Ανγκελα Μέρκελ όσο και με τον Μάριο Ντράγκι. Επιπλέον, επισημαίνει πως σύμφωνα με Ελληνα αξιωματούχο οι τράπεζες θα λειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα, χωρίς την επιβολή capital controls.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ