Εισαγγελική έρευνα για εφοριακούς που «λαδώθηκαν» για να καλύψουν 60 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Εισαγγελική έρευνα για εφοριακούς που «λαδώθηκαν» για να καλύψουν 60 εκατ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποινικές ευθύνες σε βάρος εφοριακών που φέρονται ότι έκαναν τα… στραβά μάτια κατά τον έλεγχο δύο ύποπτων για φοροδιαφυγή εταιριών καπνικών προϊόντων, αναζητά ο Εισαγγελέας Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που παρήγγειλε.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται, ύστερα από έγγραφο που συνέταξε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με το οποίο μία υπάλληλος ΔΟΥ ΦΑΕ φέρεται ότι πήρε «μίζα» για να βγάλει «λάδι» τις δύο εταιρίες.

Κατόπιν ζητήθηκε να γίνει επανέλεγχος και προς τούτο συγκροτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών συνεργείο ελέγχου, αποτελούμενο από δύο εφοριακούς κι έναν επόπτη - εφοριακό της ίδιας ΔΟΥ ΦΑΕ. Ο επανέλεγχος αποκάλυψε φοροδιαφυγή, το ύψος της οποίας προσεγγίζει τα 60 εκατ. ευρώ, την οποία δεν η φερόμενη ως δωροδοκηθείσα δεν «πρόσεξε».

Το διάστημα εκείνο έφτασαν στο γραφείο του εισαγγελέα Εφετών Αργύρη Δημόπουλου καταγγελίες ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των δύο εταιριών (στην πορεία η πρώτη απορρόφησε τη δεύτερη) απειλούσαν τις υπαλλήλους - εφοριακούς με μηνύσεις κι ότι ο επικεφαλής του συνεργείου είχε σχέσεις με τον οικονομικό σύμβουλο μίας εκ των επιχειρήσεων ο οποίος κατά το παρελθόν υπήρξε εφοριακός.

Στην προκαταρκτική έρευνα θα διερευνηθούν τα αδικήματα της απόπειρας υπηρεσιακής απιστίας, της παράβασης καθήκοντος και όποιο άλλο αδίκημα προκύψει. Ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων θα εξεταστεί κι ο παραπάνω επιχειρηματίας. Παράλληλα, ερευνάται και ο ρόλος προϊσταμένης Οικονομικής Επιθεώρησης που φέρεται ότι επιχείρησε να συγκαλύψει την υπόθεση.

Ο εισαγγελέας Εφετών Αργύρης Δημόπουλος ζήτησε και από τις δύο εφοριακούς να συνεχίσουν τον οικονομικό έλεγχο και να αντικατασταθεί ο επόπτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εφορία εφοριακοί «μιζα»
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ