«Μαϊμού» η ανακάλυψη των αρχαίων αμφορέων από τον Πούτιν [βίντεο]

Σκηνοθετημένη αποδείχθηκε η «ανακάλυψη» δύο ελληνικών αμφορέων από τον Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια κατάδυσης στον βυθό της Μαύρης Θάλασσας.

Σε μία κρίση ειλικρίνειας, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου παραδέχθηκε πως αρχαιολόγοι τοποθέτησαν τους δύο αρχαιοελληνικούς αμφορείς στα ρηχά, για να βρεθούν από τον ηγέτη της Ρωσίας λίγο αργότερα!

Τα ρωσικά μπλογκς και τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης ήταν ιδιαίτερα ειρωνικά και επικριτικά απέναντι στη δημοσιότητα της μεγάλης ανακάλυψης του Πούτιν η οποία συνοδεύτηκε και από βίντεο το οποίο τον έδειχνε να ανακαλύπτει τους αμφορείς σε βάθος 2(!) μέτρων.

Ο εκπρόσωπος Ντιμίτρι Πεσκώφ ερωτώμενος για το γεγονός σε μία συνέντευξη παραδέχθηκε πως όλα ήταν σκηνοθετημένα:

«Προφανώς ο Πούτιν δεν βρήκε αμφορείς που βρίσκονταν εκεί για χιλιάδες χρόνια. Οι αμφορείς βρέθηκαν κατά τη διάρκεια αποστολής πριν από κάποιο καιρό και τοποθετήθηκαν μετά σε αυτό το σημείο. Είναι απολύτως φυσιολογικό και δεν υπάρχει λόγος να καμαρώνει κανείς για αυτό και για οτιδήποτε άλλο.»

Τον Ρώσο πρόεδρο έχουμε ξαναδεί ντυμένο με δερμάτινα ή ημίγυμνο να ψαρεύει, τον έχουμε δει να κυνηγάει, να καβαλάει άλογα, αλλά και να τοποθετεί κολλάρο σε μία πολική αρκούδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ