Η γιγάντια ρουφήχτρα που εμφανίστηκε σε λίμνη των ΗΠΑ [εικόνες] - iefimerida.gr

Η γιγάντια ρουφήχτρα που εμφανίστηκε σε λίμνη των ΗΠΑ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ισχυρή δίνη εμφανίστηκε στη λίμνη Τεξόμα, μία από τις μεγαλύτερες δεξαμενές στις ΗΠΑ.

Πλάνα από την γιγαντιαία τρύπα, που εμφανίστηκε ξαφνικά, δείχνουν τη λίμνη να στερεύει μπροστά στους σοκαρισμένους θεατές.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, η δίνη είναι «2,5 μέτρα σε διάμετρο και ικανή να ρουφήξει ένα ολόκληρο σκάφος»

Παρά την απρόσμενη εμφάνισή του, φαίνεται να υπάρχει μια απλή εξήγηση για το φαινόμενο.

Ο βοηθός υπευθύνου της λίμνης Μπιτζεϊ Πάρκεϊ είπε στο Business Insider ότι η δίνη είχε δημιουργηθεί από την αποστράγγιση νερού από τη δεξαμενή. «Ακριβώς όπως στο σπίτι σας όταν γεμίσει η μπανιέρα με νερό και βγάλετε την τάπα θα δημιουργηθεί μία δίνη»

Η ροή του νερού δημιουργεί ένα σχήμα κυκλώνα, μάλλον σαν ένα ανεμοστρόβιλο, με ένα ευρύτερο άνοιγμα στην κορυφή που λεπταίνει προς τα κάτω σαν ένα στενό χωνί.

Η δεξαμενή της Τεξόμα βρίσκεται στα σύνορα της Οκλαχόμα με το Τέξας και έχει δημιουργηθεί από το φράγμα Denison που εκτείνεται στα 4,8 χιλιόμετρα μήκος.

Το νερό συχνά συσσωρεύεται εκεί, και όταν τα επίπεδα κορυφωθούν, ο στρατός ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στο κάτω μέρος της λίμνης για να στραγγίξει λίγο από το νερό στο ποτάμι.

Παρά την περιγραφή του Στρατού, ο Πάρκεϊ δεν πιστεύει ότι η δίνη είναι ικανή να καταπιεί μια βάρκα - προσθέτοντας ότι είναι πιο πιθανό να είναι περίπου 90 εκατοστά σε μήκος. Μπορεί ωστόσο να γίνει μεγαλύτερη, ανάλογα με το πόσο νερό απελευθερώνεται.

Ευτυχώς, η λίμνη απαγορεύει στα σκάφη να περνάνε από την περιοχή της δίνης, έχοντας τοποθετήσει σημαδούρες και προειδοποιητικά σημάδια γύρω από την περιοχή.

Η δίνη είναι ιδιαίτερα έντονη αυτή τη στιγμή εξαιτίας των τεράστιων βροχοπτώσεων που βιώνει η περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες.

Η γιγάντια ρουφήχτρα που εμφανίστηκε σε λίμνη των ΗΠΑ [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η γιγάντια ρουφήχτρα που εμφανίστηκε σε λίμνη των ΗΠΑ [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η γιγάντια ρουφήχτρα που εμφανίστηκε σε λίμνη των ΗΠΑ [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Η γιγάντια ρουφήχτρα που εμφανίστηκε σε λίμνη των ΗΠΑ [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ