Φέσσας (ΣΕΒ): Στηρίζουμε την κυβέρνηση για να φέρει βιώσιμη συμφωνία - iefimerida.gr

Φέσσας (ΣΕΒ): Στηρίζουμε την κυβέρνηση για να φέρει βιώσιμη συμφωνία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στήριξη του ΣΕΒ προς την ελληνική κυβέρνηση, έτσι ώστε καταλήξει σε μια βιώσιμη συμφωνία έδωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας.

Μιλώντας σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη για τα 100 χρόνια του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας (ΣΒΒΕ) τόνισε πως «στηρίζουμε την ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθειά της να φέρει μια βιώσιμη συμφωνία», συγχρόνως, όμως, εξέφρασε την ανησυχία του για την προκρούστεια διαπραγματευτική πρακτική κυβέρνησης και εταίρων, με θύμα τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας μας, τονίζοντας ότι «η υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων δεν φορολογεί τον πλούτο, αλλά ουσιαστικά την εργασία, καθώς αποθαρρύνει την επενδυτική δραστηριότητα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη μιας βιομηχανικής αναγέννησης με βασικό πυλώνα τις σύγχρονες παραγωγικές επενδύσεις. Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ υπογράμμισε ότι η βιομηχανία και η μεταποίηση είναι οι πυλώνες της ελληνικής οικονομίας που διαχρονικά παρέχουν διατηρήσιμες, ποιοτικές θέσεις εργασίας που ανταμείβουν τη γνώση και τις δεξιότητες.

Για την επιτάχυνση της παραγωγικής ανασυγκρότησης και τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας ο κ. Φέσσας σημείωσε ότι «απαιτείται μια νέα, σύγχρονη λογική για τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις που θα αφορά στον νέο αναπτυξιακό νόμο, στα χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά και στο ΕΣΠΑ». Στο σημείο αυτό, προχώρησε στην παρουσίαση των βασικών πυλώνων που πρέπει να συνθέτουν μια νέα εθνική επενδυτική λογική, η οποία:

• Προωθεί την παραγωγική και οικονομική μεγέθυνση με οικοσυστήματα από ΜμΕ γύρω από οργανωμένες (μεγαλύτερες) και εξωστρεφείς επιχειρήσεις, ώστε να δημιουργηθούν οικονομίες κλίμακας και σταθερές επιχειρηματικές συνέργειες

• Εστιάζει σε παραγωγικές επενδύσεις με κριτήρια (α) την απόδοση και όχι την απορρόφηση ώστε τα χρήματα να πιάνουν τόπο και να επιστρέφουν στα δημόσια ταμεία, (β) την εξωστρέφεια και την καινοτομία ώστε να δημιουργηθούν διεθνώς ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες (γ) την αξιοποίηση νέων χρηματοπιστωτικών εργαλείων και κινήτρων απόδοσης ώστε να μειωθούν σημαντικά οι αναποτελεσματικές άμεσες επιδοτήσεις.

• Εδραιώνει μια σταθερή και απλή φορολογία ώστε το κόστος να μην σκοτώνει την ανταγωνιστικότητα.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας συμφωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ