Ανταποκριτής ξένου Τύπου στην Ελλάδα: Μια... δύσκολη δουλειά αυτή την περίοδο - iefimerida.gr

Ανταποκριτής ξένου Τύπου στην Ελλάδα: Μια... δύσκολη δουλειά αυτή την περίοδο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ελπίζω σε λύση για την Ελλάδα, για την Ευρώπη, αλλά και για εμάς», λέει ο Alexander von Sobeck, διευθυντής του γραφείου του ZDF στη Ρώμη.

«Και όπως όλοι, έχω βαρεθεί» δηλώνει ευθαρσώς λίγο πριν στην «Καθημερινή». Και ο αυτός όπως και πολλοί ακόμα δημοσιογράφοι από το εξωτερικό, βρίσκονται το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας για να καλύψουν την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Με τη διαπραγμάτευση να είναι ακόμα στον αέρα δηλώνει: «Αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται στις Βρυξέλλες και στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Με άλλα λόγια, η ζωή μου εξαρτάται από το εάν θα πληρώσετε τη δόση στο τέλος του μήνα».

Ανταποκριτής ξένου Τύπου στην Ελλάδα: Μια... δύσκολη δουλειά αυτή την περίοδο | iefimerida.gr 0

O Alexander von Sobeck (Φωτο: Καθημερινή)

Στην ίδια κατάσταση και η Eva Wiessing που είναι οικονομική συντάκτρια της ολλανδικής κρατικής τηλεόρασης (NOS). Όπως σημειώνει η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της, από το 2010 πατρίδα της Eva είναι και η Αθήνα.

«Τώρα είμαι εδώ από την περασμένη Τετάρτη, αλλά είναι χρόνια που έρχομαι στην Ελλάδα για να καλύψω τα θέματα της κρίσης. Δεν ξέρω εάν τώρα έχει νόημα να επιστρέψω στην Ολλανδία για το Σαββατοκύριακο, για να δω λίγο την οικογένειά μου, ή να παραμείνω εδώ για να καλύψω τις εξελίξεις της ερχόμενης εβδομάδας (σ.σ. η συνάντηση έγινε πριν ανακοινωθεί το Eurogroup του Σαββάτου)».

Και αυτή, όπως όλοι οι ξένοι ανταποκριτές στην Αθήνα διαμένει σε ένα ξενοδοχείο. «Δεν ξέρω τι θα γίνει, είμαι στην ίδια φάση αβεβαιότητας όπως κι εσείς. Είναι στιγμές που πιστεύω ότι στις Βρυξέλλες θα βρεθεί λύση και άλλες που όχι», λέει τονίζοντας ότι αυτή ειδικά τη στιγμή ο ανταποκριτής της ολλανδικής κρατικής τηλεόρασης στις Βρυξέλλες δεν είναι αισιόδοξος.

«Αλλά στην πολιτική τα πάντα μπορούν να συμβούν, ποτέ δεν ξέρεις», σημειώνει η Eva.

«Αυτή τη φορά βρήκα τους Έλληνες πιο ανήσυχους, αλλά από την άλλη οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η ζωή θα συνεχιστεί όπως και να ’χει. Είναι πάρα πολύ “ελληνική” αυτή η στάση», καταλήγει η δημοσιογράφος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανταποκριτές διαπραγμάτευση Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ