Σοκ στη Γαλλία: Επίθεση τζιχαντιστών με νεκρό σε εργοστάσιο [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Σοκ στη Γαλλία: Επίθεση τζιχαντιστών με νεκρό σε εργοστάσιο [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί η νέα επίθεση με «άρωμα» τρομοκρατίας και ΙSIS στη Γαλλία.

Το RTL αναφέρει ότι ένας άντρας που κρατούσε τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους έκανε έφοδο σε εργοστάσιο αερίου στην Saint-Quentin-Fallavier στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας, ενώ νεότερες πληροφορίες του Reuters αναφέρουν ότι οι άνδρες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο με το οποίο πραγματοποιήθηκε η επίθεση ήταν δύο, κάτι που επιβεβαίωσε εν μέρει και ο Γάλλος Πρόεδρος. Σε δηλώσεις του λίγο πριν από την αναχώρησή του για τη Γαλλία από τις Βρυξέλλες, ο Φρανσουά Ολάντ είπε ότι πιθανόν οι δράστες να είναι δύο.

Το ladauphine.com μεταδίδει ότι ένας άνδρας γύρω στα 30, γνωστός στην Αστυνομία και συγκεκριμένα στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφαλείας (DGSI), κρατείται και ανακρίνεται. Οπως μεταδίδει ο ίδιος ιστότοπος επικαλούμενος πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, είχε παρατηρηθεί νωρίς το πρωί έντονη κινητικότητα γύρω από την εταιρεία όπου σημειώθηκε η επίθεση, με έναν άνδρα να φέρεται πως πηγαινοερχόταν με το όχημά του γύρω από τον στόχο, ενώ πηγή της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφαλείας, που δεν κατονομάζεται, δήλωσε πως εδώ και εβδομάδες υπήρχε πληροφορία για τέτοιου είδους επίθεση και γι' αυτό οι υπηρεσίες ήταν σε επιφυλακή.

Γάλλος δημοσιογράφος μετέδωσε ότι ο άνδρας που συνελήφθη παραδέχθηκε στους αστυνομικούς πως είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχει ένας νεκρός (ξένα ΜΜΕ γράφουν για αποκεφαλισμό, ενώ φήμες αναφέρουν ότι το κεφάλι του θύματος βρέθηκε αρκετά μέτρα μακριά από το σώμα του) και αρκετοί τραυματίες, ενώ τοπική εφημερίδα μεταδίδει ότι ενδεχομένως τα θύματα να είναι πολύ περισσότερα. Σύμφωνα με το iTele, οι τραυματίες είναι δύο.

Οι νεότερες πληροφορίες του γαλλικού τοπικού site dauphine.com αναφέρουν ότι το κεφάλι του άνδρα ήταν κρεμασμένο σε έναν από τους φράχτες του εργοστασίου, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει στο Twitter του ότι βρέθηκαν γραμμένα στο κομμένο κεφάλι αραβικές φράσεις.

Επίσης, ο δήμαρχος της περιοχής Saint Quentin Fallavier δήλωσε πως έγινε έκρηξη στο εργοστάσιο «Air Products», ενώ το Reuters μεταδίδει πως είναι αμερικανικών συμφερόντων.

Τα γαλλικά Μέσα αναφέρουν πως γύρω στις 10:00 (ώρα Γαλλίας) ο δράστης που οδηγούσε αυτοκίνητο μπήκε στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου και προχώρησε στην υλοποίηση του αιματηρού του σχεδίου.

Εξαιτίας της επίθεσης, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επιστρέφει εσπευσμένα από τις Βρυξέλλες στη Γαλλία.

Την ώρα που ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει εσπευσμένα τις Βρυξέλλες για να μεταβεί στη Γαλλία, ο κ. Ολάντ δήλωσε ότι «έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν κι άλλες επιθέσεις». Επίσης, από την πρώτη στιγμή έκανε λόγο για «άρωμα» τρομοκρατίας. «Η επίθεση είναι τρομοκρατικής φύσης», είπε.

Οσο για το προφίλ του συλληφθέντος, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζενέβ δήλωσε ότι «αυτός ο άνθρωπος έχει φάκελο από το 2006, ο οποίος όμως δεν είχε ανανεωθεί το 2008. Δεν έχει ποινικό μητρώο».

Επίσης, δήλωσε ότι κι άλλες τέτοιες επιθέσεις έχουν αποσοβηθεί από τη γαλλική Αστυνομία.

Σοκ στη Γαλλία: Επίθεση τζιχαντιστών με νεκρό σε εργοστάσιο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Σοκ στη Γαλλία: Επίθεση τζιχαντιστών με νεκρό σε εργοστάσιο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Σοκ στη Γαλλία: Επίθεση τζιχαντιστών με νεκρό σε εργοστάσιο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Σοκ στη Γαλλία: Επίθεση τζιχαντιστών με νεκρό σε εργοστάσιο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Σοκ στη Γαλλία: Επίθεση τζιχαντιστών με νεκρό σε εργοστάσιο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Σοκ στη Γαλλία: Επίθεση τζιχαντιστών με νεκρό σε εργοστάσιο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5
Σοκ στη Γαλλία: Επίθεση τζιχαντιστών με νεκρό σε εργοστάσιο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6
Σοκ στη Γαλλία: Επίθεση τζιχαντιστών με νεκρό σε εργοστάσιο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 7
Σοκ στη Γαλλία: Επίθεση τζιχαντιστών με νεκρό σε εργοστάσιο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 8
Σοκ στη Γαλλία: Επίθεση τζιχαντιστών με νεκρό σε εργοστάσιο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 9
Σοκ στη Γαλλία: Επίθεση τζιχαντιστών με νεκρό σε εργοστάσιο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 10
Σοκ στη Γαλλία: Επίθεση τζιχαντιστών με νεκρό σε εργοστάσιο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 11
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ