Bαρουφάκης: Οι δανειστές έχουν «περίεργα» αιτήματα -Δεν μπορούν να γίνουν όλα αποδεκτά - iefimerida.gr

Bαρουφάκης: Οι δανειστές έχουν «περίεργα» αιτήματα -Δεν μπορούν να γίνουν όλα αποδεκτά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με γλαφυρό τρόπο ο Γιάνης Βαρουφάκης περιέγραψε σήμερα ο πρωί τα περίεργα -όπως είπε- αιτήματα των δανειστών, για χάρη των οποίων οι Ελληνες δέχτηκαν να κάνουν υποχωρήσεις.

Ομως ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών μίλησε με οξύ τρόπο για τη νέα συμφωνία, το κείμενο των δανειστών που βρίσκεται τώρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων λέγοντας πωςη λύση που προτείνουν δεν είναι βιώσιμη.

Πρόσθεσε πως η Ελλάδα είναι απολύτως αποφασισμένη να παραμείνει στο ευρώ και να καταλήξει σε συμφωνία, όμως δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά όλα τα αιτήματα των δανειστών., αφήνοντας να εννοηθεί πως η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να κάνει πίσω σε κάποιες θέσεις προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές.

Ο Guardian παρουσιάζει αποσπάσματα της συνέντευξης σύμφωνα με τα οποία ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε: «Είμαι εναντίον της αύξησησης των φόρων στις επιχειρήσεις, αλλά είμαι και ενάντια στις αξήσεις στους φόρους στα ξενοδοχεία και ενάντια στη μείωση των συντάξεων των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτά είναι θέματα που βάζουν εμένα και την κυβέρνηση σε απίστευτη θέση, καθώς πρέπει να κάνουμε μια κακή επιλογή ανάμεσα σε διάφορες σκληρές, διαφορετικές κακές επιλογές.»

Πρόσθεσε εμφατικά ότι «δεν πρόκειται να βάλω την υπογραφή μου κάτω από μια συμφωνία που δεν θα είναι ξεκάθαρα βιώσιμη. Δεν πρόκειται να το κάνω αυτό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ