FT: Plan Β με capital controls σκέφτονται οι δανειστές -Γιατί ο Βαρουφάκης κατέθεσε δική του πρόταση

Τρίτη πρόταση με αρκετές ομοιότητες με το σχέδιο των δανειστών με αλλαγές φέρεται να κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στο Eurogroup της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τους Financial Times αυτός ήταν και ο λόγος που διακόπηκε αιφνιδιαστικά.

Οι υπουργοί συμφώνησαν να εξετάσουν την εναλλακτική πρόταση, που κατατέθηκε, και η συνεδρίαση διακόπηκε με το Eurogroup να συνεδριάζει εκ νέου το Σάββατο, όποτε και είναι η τελική διορία για την επίτευξη συμφωνίας.

Οπως αναφέρουν οι FT, «οι δηλώσεις των αξιωματούχων δεν έδιναν πιθανότητες αποδοχής από τους δανειστές της νέας ελληνικής πρότασης και πως προετοιμάζουν σχέδια «απομόνωσης» της Ελλάδας, ώστε οποιαδήποτε οικονομική αναστάτωση να μην εξαπλωθεί. Αυτά τα πλάνα πιστεύεται πως περιέχουν capital controls ακόμα και ανθρωπιστική βοήθεια».

Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρεται στην στάση του Βόλφγκανκ Σόιμπλε στη σημερινή συνεδρίαση, ο οποίος παρακίνησε μια ομάδα υπουργών, η οποία πίεσε για ακόμη πιο σκληρά μέτρα ασκώντας κριτική στην πρόταση των Θεσμών την οποία χαρακτήρισαν επιεική.

«Δεν υπάρχει σύγκλιση, καμία απολύτως σύγκλιση», σημειώνουν οι FT, επικαλούμενοι αξιωματούχο της Ευρωζώνης. «Μοιάζει δυσοίωνο», τονίζει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ