Αγώνας δρόμου για να πληρωθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ – Λείπουν 150 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Αγώνας δρόμου για να πληρωθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ – Λείπουν 150 εκατ. ευρώ

Konstantinos Tsakalidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και αγώνα δρόμου καταβάλλει η κυβέρνηση η οποία δεν έχει ρευστό για να πληρώσει, αύριο, τις συντάξεις του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους λείπουν 150 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, αύριο. Επιχειρώντας να βρει πόρους, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Δημήτρης Στρατούλης, ασκεί αφόρητες πιέσεις στο Ενιαίο Ταμείο Ασφαλίσεως Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) προκειμένου να συνεισφέρει από τα αποθεματικά του για να συμπληρωθεί το ποσό που λείπει.

Υπενθυμίζεται ότι το ΕΤΑΤ δεν έχει καταθέσει τα αποθεματικά του στην Τράπεζα της Ελλάδος καθώς υπήρχαν έντονες αντιδράσεις.

Στρατούλης – Μάρδας: Κανονικά η πληρωμή των συντάξεων στην ώρα τους

«Η καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ, αλλά και όλων των υπόλοιπων Ταμείων, θα πραγματοποιηθεί κανονικά και στην ώρα της» διαβεβαιώνουν Στρατούλης- Μάρδας

Με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «αγώνα δρόμου» της Κυβέρνησης, προκειμένου να πληρωθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ, οι αναπληρωτές υπουργοί Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης και Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, σε κοινή τους δήλωση διαβεβαιώνουν ότι η καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ, αλλά και όλων των υπόλοιπων Ταμείων, θα πραγματοποιηθεί κανονικά και στην ώρα της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ