Αποφυλακίζονται Ηλιόπουλος και Γερμενής - Λόγω παρέλευσης του 18μηνου - iefimerida.gr

Αποφυλακίζονται Ηλιόπουλος και Γερμενής - Λόγω παρέλευσης του 18μηνου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μονόδρομος, για το δικαστήριο η αποβολή της Πολιτικής Αγωγής για την εγκληματική οργάνωση» σύμφωνα με τους υπερασπιστές των κατηγορούμενων για τη δράση της Χρυσής Αυγής, που ξεκίνησαν τις δευτερολογίες τους.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης που τοποθετήθηκαν σήμερα, όγδοη μέρα της δίκης, υποστήριξαν ότι οι συνάδελφοί τους της Πολιτικής Αγωγής θεωρούν ως θέσφατο το παραπεμπτικό Βούλευμα, λόγω «ένδειας στοιχείων» και λόγο για «δριμύτητα και ιδεολογική φόρτιση» στον λόγο της Πολιτικής Αγωγής η οποία «επιχειρεί με ιδεολογικά επιχειρήματα και πολιτικό λόγο» να αντιπαλέψει την ποινική διαδικασία.

Ο εκ των συνηγόρων του βουλευτή Γιάννη Λαγού, μάλιστα, υποστήριξε πως οι πολιτικώς ενάγοντες επικαλούνται «διάφορα στοιχεία» με μόνο στόχο να δημιουργήσουν εναντίον του εντυπώσεις. «Θέλησαν να προάγουν τον Γιάννη Λαγό ως τον μεγαλύτερο εγκληματία της χώρας», ανέφερε.

Στο μεταξύ, με βουλεύματά του, το Συμβούλιο Εφετών διατάσσει την αποφυλάκιση στις 11 Ιουλίου του βουλευτή Γιώργου Γερμενή και του Παναγιώτη Ηλιόπουλου λόγω λήξης του 18μηνου προσωρινής κράτησης.

Στον Γ. Γερμενή επιβάλλονται οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής διανυκτέρευσης στην οικία του, της υποχρέωσης εμφάνισης 6 φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του, της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, της απαγόρευσης μεταφοράς με πλωτά ή εναέρια μέσα και της υποχρεωτικής κατάθεσης του διαβατηρίου του.

Στον Π. Ηλιόπουλο επιβάλλεται απαγόρευση εξόδου από την χώρα, καθώς και υποχρέωση εμφάνισης 2 φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ