Νίκησε το θάνατο παλεύοντας με την καρδιά του - Το «λιοντάρι» που αποκτά ο Παναθηναϊκός - iefimerida.gr

Νίκησε το θάνατο παλεύοντας με την καρδιά του - Το «λιοντάρι» που αποκτά ο Παναθηναϊκός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Σέρχιο Σάντσεθ είναι προ των πυλών του Παναθηναϊκού για τη θέση του κεντρικού αμυντικού και το iefimerida σας παρουσιάζει την περιπέτεια της υγείας του, που λίγο έλεψε να βάλει τέλος στην καριέρα του αλλά και στην ίδια του τη ζωή.

Παραμονές Πρωτοχρονιάς του 2010. Ο Σέρχιο Σάντσεθ βρίσκεται σπίτι του μαζί με την τότε σύντροφό του και νυν σύζυγό του, Ελίζαμπεθ Ρέγιες αλλά και άτομα του στενού οικογενειακού του κύκλου. Το τηλεφώνημα του γιατρού της Σεβίλλης ήταν αναπάντεχο και έκρυβε μια δυσάρεστη έκπληξη για τον τότε 23χρονο άσο. Μιας μορφής δυσπλασία στην καρδιά τερμάτιζε την καριέρα του με τον Σάντσεθ να μην μπορεί να πιστέψει αυτό που του είχε συμβεί.

Δείχνοντας απίστευτη δύναμη, αρνείται να το δεχθεί και αναχωρεί με την Ελίζαμπεθ για το Μπαλί αφού είχε προγραμματίσει τις χειμερινές τους διακοπές, εκμεταλλευόμενος και τη μίνι διακοπή του ισπανικού πρωταθλήματος. Το ιατρικό επιτελείο της Σεβίλλης όμως δεν σταμάτησε να αναζητά τη λύση και ως εκ θαύματος ανακαλύπτει έναν καρδιοχειρουργό στη Γερμανία, ο οποίος ειδικεύεται στην συγκεκριμένη πάθηση. Παρά το γεγονός ότι στον Σάντσεθ εξήγησαν πως οι πιθανότητες να αφήσει την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ήταν στο 20%, αυτός ήταν ανένδοτος. Από την στιγμή που υπήρχε έστω και μια ελπίδα να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο ήθελε να την εξαντλήσει. Οφειλε πρώτα να υπογράψει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της επέμβασης και το έκανε δίχως δεύτερη σκέψη.

Αν για κάτι δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις είναι για λιγοψυχία. Το απέδειξε άλλωστε απέναντι στον πιο δύσκολο αντίπαλο... το θάνατο!

«Ο γιατρός Σίβερς μου εξήγησε τα ρίσκα που υπάρχουν για μια τόσο σημαντική επέμβαση, αφού πρόκειται για μια αρκετά πολύπλοκη διαδικασία, αλλά μου ξεκαθάρισε ότι το ρίσκο είναι μικρό σε σχέση με τα πλεονεκτήματα που μπορεί να μου φέρει, αφού αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές προοπτικές για να συνεχίσω την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής και αυτό είναι κάτι που όλοι θέλουμε», είχε δηλώσει μετά την επέμβαση, η οποία δεν θα μπορούσε να εξελιχθεί καλύτερα. Στο παρελθόν μάλιστα 16 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους μπαίνοντας στην ίδια διαδικασία. Αυτός όμως ήταν ζωντανός.

Νίκησε το θάνατο παλεύοντας με την καρδιά του - Το «λιοντάρι» που αποκτά ο Παναθηναϊκός | iefimerida.gr 0

Τα 42 εξωτερικά ράμματα στο στήθος όχι μόνο δεν τον ενοχλούσαν αλλά αποτελούσαν την απόδειξη ότι πάλεψε και έμεινε ζωντανός. Ωστόσο η επιστροφή δεν ήταν εύκολη. Οταν όμως ο ίδιος είχε παλέψει και είχε νικήσει το θάνατο, η επιστροφή στα γήπεδα ήταν απλά θέμα χρόνου. Του πήρε ένα χρόνο για να γίνει ξανά ποδοσφαιριστής και να φτάσει στο επίπεδο που ο ίδιος επιθυμούσε. Η Σεβίλλη που τόσο τον στήριξε στην περιπέτεια της υγείας του, δεν αποδείχθηκε φιλόξενος χώρος για έναν άνθρωπο που ήθελε λίγη κατανόηση μέχρι να μπορέσει να αποδώσει. Αυτό του το πρόσφερε η Μάλαγα, η οποία δαπάνησε 2,8 εκ. ευρώ και τον απέκτησε από την ομάδα της Ανδαλουσίας, δίνοντάς του ξανά «ζωή» στα γήπεδα.

Λιοντάρι εντός και εκτός γηπέδων. Ο Σάντσεθ σε όλη αυτή την περιπέτειά του είχε δίπλα του τη σύζυγό του, Ελίζαμπεθ Ρέγιες, την οποία παντρεύτηκε το 2012. Ηταν η πρώτη που αντίκρισε όταν άνοιξε για πρώτη φορά τα μάτια του μετά την επέμβαση με το 30χρονο μοντέλο να ξεσπά σε κλάματα από τη χαρά και τη συγκίνηση.Πλέον, αγωνίζεται και ζει χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Αν για κάτι δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις είναι για λιγοψυχία. Το απέδειξε άλλωστε απέναντι στον πιο δύσκολο αντίπαλο... το θάνατο!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ