Βίλες για «κροίσους»: Δέκα εξωφρενικά πολυτελείς επαύλεις [εικόνες] - iefimerida.gr

Βίλες για «κροίσους»: Δέκα εξωφρενικά πολυτελείς επαύλεις [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αριστοκρατικές, πολυτελείς, τεράστιες. Με πισίνες, γήπεδα τένις και θέα που «κόβει την ανάσα». Οι 10 πιο μεγαλοπρεπείς βίλες στον κόσμο κοστίζουν εκατομμύρια δολάρια και απευθύνονται μόνο σε πάμπλουτους αγοραστές.

Αυτές είναι οι 10 πιο σύγχρονες και πολυτελείς βίλες στον κόσμο:

Βίλα Manalapan

Βίλες για «κροίσους»: Δέκα εξωφρενικά πολυτελείς επαύλεις [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Το Manalapan είναι ένα τεράστιο ακίνητο 67.672 τετραγωνικά ποδιών και περιλαμβάνει 14 υπνοδωμάτια, 24 μπάνια, γκαράζ 18 αυτοκινήτων, 6.140 τετρ. Ποδιών. Αποτιμάται στα 135 εκατ. Δολ. Και είναι χτισμένη σε σχεδόν 6 στρέμματα μπροστά στον Ατλαντικό ωκεανό, κατά μήκος της ακτής της Φλόριντα.

Βίλα Hearst

Βίλες για «κροίσους»: Δέκα εξωφρενικά πολυτελείς επαύλεις [εικόνες]  | iefimerida.gr 1


Το πολυτελές οίκημα είναι 50,00 τετραγωνικά πόδια και διαθέτει 29 δωμάτια, ένα ιδιωτικό γήπεδο τένις, τρεις πισίνες, ένα νυχτερινό κλαμπ, και μια αίθουσα προβολών σε μέγεθος θεάτρου. Χτίστηκε αρχικά το 1947 και ήταν η μεγαλύτερη κατοικία που είχε χτιστεί στη Νότια Καλιφόρνια. Αυτή τη στιγμή αποτιμάται στα 135 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Hearst το είχε αγοράσει για μόλις 120.000 δολ.
Βίλα Franchuk

Βίλες για «κροίσους»: Δέκα εξωφρενικά πολυτελείς επαύλεις [εικόνες]  | iefimerida.gr 2


Βρίσκεται στο Λονδίνο και αυτή η βίλα κάποτε λειτουργούσε ως σχολείο θηλέων έως ότου αγοράστηκε από έναν Κινέζο επιχειρηματία, το 1997. Η Franchuk Villa είναι πενταώροφη και περιλαμβάνει 10 δωμάτια, μια σάουνα, ένα κέντρο υγείας, μια τεράστια αίθουσα προβολών, μια υπόγεια πισίνα και ένα τεράστιο, πλήρως εξοπλισμένο καταφύγιο. Η τρέχουσα αξία της βίλας είναι στα 75 εκατ. δολάρια.
Βίλα Fleur De Lys

Βίλες για «κροίσους»: Δέκα εξωφρενικά πολυτελείς επαύλεις [εικόνες]  | iefimerida.gr 3


Βρίσκεται σε πέντε στρέμματα γης στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια, το ακίνητο αυτό των 45.000 τετραγωνικών ποδιών, έχει 12 υπνοδωμάτια, 15 μπάνια, 50 θέατρα, αίθουσα χορού, ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, μια τεράστια πισίνα, ιδιωτικό γήπεδο στίβου, γήπεδο τένις και έναν ξενώνα. Η τραγουδίστρια Mariah Carrey αγόρασε πρόσφατα την Fleur de Lys για το φημολογούμενο ποσό των 125 εκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας το, το πιο ακριβό που πουλήθηκε ποτέ στην πολιτεία της Καλιφόρνια.

Το σπίτι των Βερσαλλιών

Βίλες για «κροίσους»: Δέκα εξωφρενικά πολυτελείς επαύλεις [εικόνες]  | iefimerida.gr 4


Το σπίτι των Βερσαλλιών είναι το σπίτι του ιδρυτή των Westgate Resorts του David Siegel και της συζύγου του Jackie, μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα σπίτια στις Ηνωμένες Πολιτείες για οικογένεια χωρίς παιδιά, σε μέγεθος 90.000 τετραγωνικών ποδιών. Θα διαθέτει 9 κουζίνες, 13 υπνοδωμάτια, 25 μπάνια, γκαράζ 30-αυτοκίνητων, 3 εσωτερικές πισίνες, 2 εξωτερικές πισίνες, αίθουσα χορού με χωρητικότητα 500 ατόμων και ένα διώροφο κινηματογράφο με μπαλκόνι, εμπνευσμένο από την Όπερα του Παρισιού. Από την έναρξη της κατασκευής του το 2003, το κόστος ολοκλήρωσης για αυτή τη βίλα, λέγεται ότι είναι πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια.

Το Μέγαρο Waterfront

Βίλες για «κροίσους»: Δέκα εξωφρενικά πολυτελείς επαύλεις [εικόνες]  | iefimerida.gr 5


Ευρισκόμενο στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, το 150 ετών και πέντε ορόφων αρχοντικό, μπαρόκ στυλ είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ορόσημα της χώρας. Το Waterfront είναι 32.300 πόδια και περιλαμβάνει κήπο 43.000 τετραγωνικών ποδιών, πρωτότυπα ξύλινα πατώματα και δική του προβλήτα. Η τρέχουσα αξία του μεγάρου Waterfront είναι 115 εκατ. δολάρια.

Updown Court

Βίλες για «κροίσους»: Δέκα εξωφρενικά πολυτελείς επαύλεις [εικόνες]  | iefimerida.gr 6


Βρίσκεται στο Surrey, της Αγγλίας. Το αρχοντικό των 103 δωματίων βρίσκεται σε 53 στρέμματα διαμορφωμένου κήπου και ιδιωτικού δάσους. Αρχικά χτίστηκε το 1924 και ήταν μάλλον μέτριο με μόνο 8 υπνοδωμάτια, 4 σαλόνια, 4 μπάνια, και μια πισίνα. Ωστόσο, το αρχικό σπίτι καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1987, ανοικοδομήθηκε και σήμερα διαθέτει 103 δωμάτια, 23 μπάνια, ιδιωτικό μπάνιο, πέντε πισίνες, ένα γήπεδο τένις, ένα κελάρι με χωρητικότητα 3.000 μπουκαλιών. Η τρέχουσα αξία είναι 110 εκατ. δολάρια.

Villa Leopolda

Βίλες για «κροίσους»: Δέκα εξωφρενικά πολυτελείς επαύλεις [εικόνες]  | iefimerida.gr 7


Βρίσκεται στη γαλλική πόλη Villefranche-sur-Mer κατά μήκος της Γαλλικής Ριβιέρας. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα, Ogden Codman, το 1929. Θεωρείται ένα από τα κορυφαία ορόσημα της Γαλλίας καθώς είχε λειτουργήσει ως νοσοκομείο για τον γαλλικό στρατό. Ωστόσο, το Villa Leopolda πωλήθηκε το 1988 σε έναν τραπεζίτη, τον Edmond Safra, και τώρα ανήκει στην χήρα του Safra, τη Lily και αποτιμάται σε περισσότερα από 750 εκατομμύρια δολάρια.

The Manor

Βίλες για «κροίσους»: Δέκα εξωφρενικά πολυτελείς επαύλεις [εικόνες]  | iefimerida.gr 8


Κατασκευάστηκε το 1991 από τον τηλεοπτικό παραγωγό, Aaron Spelling και είναι το μεγαλύτερο σπίτι που κατασκευάστηκε ποτέ στην επαρχία του Los Angeles. Ο γαλλικός πύργος διαθέτει 123 δωμάτια, 56.000 τετραγωνικών ποδιών και περιλαμβάνει αίθουσα προβολών, ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, αίθουσα μπόουλινγκ, τρία δωμάτια για περιτύλιγμα δώρων, τέσσερα γκαράζ αυτοκινήτων, ένα γήπεδο τένις και μια ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα. Το Manor τέθηκε προς πώληση το 2009 με μια ζητούμενη τιμή 150 εκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας το, το πιο ακριβό σπίτι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Antilia

Βίλες για «κροίσους»: Δέκα εξωφρενικά πολυτελείς επαύλεις [εικόνες]  | iefimerida.gr 9


Βρίσκεται στο Mubai της Ινδίας, το μεγαλοπρεπές Antilia είναι το η πιο ακριβή ιδιωτική κατοικία που κατασκευάστηκε ποτέ με το κόστος κατασκευής για την πανύψηλη κατασκευή να εκτιμάται μεταξύ 500 και 700 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ η τιμή πώλησης να αποτιμάται αυτήν τη στιγμή σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Με μόνιμο προσωπικό 600 υπαλλήλων, το Antilia είναι ο ίδιος ο ορισμός της πολυτέλειας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πολυτέλεια οικίες Κόσμος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ