Καταρρέει το Ταζ Μαχάλ - iefimerida.gr

Καταρρέει το Ταζ Μαχάλ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ορατός είναι ο κίνδυνος να καταρρεύσει το διάσημο ινδικό μνημείο Ταζ Μαχάλ, και μάλιστα μέσα στην επόμενη πενταετία, καθώς τα θεμέλιά του σαπίζουν.

Το 358 ετών μαυσωλείο, το οποίο προσελκύει περισσότερους από 4 εκατ. τουρίστες ετησίως, είναι χτισμένο πάνω σε ξύλινα θεμέλια και βυθισμένο σε πηγάδια, τα οποία τροφοδοτούνται από το ποταμό Γιαμούνα που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αρχιτεκτονικής σύλληψης του Ταζ Μαχάλ. Όμως ο ποταμός καταστρέφεται από τη ρύπανση, τη βιομηχανία και την αποψίλωση των δασών και η στάθμη του μειώνεται κατά πέντε πόδια κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα τα θεμέλια του Ταζ Μαχάλ να σαπίζουν.

Η κυβέρνηση της Ινδίας έχει συστήσει ειδική επιτροπή με μοναδική αρμοδιότητα να ασχοληθεί με τη διατήρηση του Ταζ Μαχάλ. Ωστόσο, τα έργα συντήρησης καθυστερούν από το 2003, εξαιτίας της έλλειψης οικονομικών πόρων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ