Τέλος καριέρας για τον Κιριλένκο - Αποχωρεί από το μπάσκετ ο ΑΚ-47 [βίντεο] - iefimerida.gr

Τέλος καριέρας για τον Κιριλένκο - Αποχωρεί από το μπάσκετ ο ΑΚ-47 [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τέλος μιας σπουδαίας καριέρας ανακοίνωσε ο Αντρέι Κιριλένκο. Ο Ρώσος φόργουορντ αποφάσισε να «κρεμάσει» τα παπούτσια του, αποχωρώντας από τα γήπεδα σε ηλικία 34 ετών.

Ο Κιριλένκο προσπάθησε στη σεζόν που ολοκληρώθηκε να σβήσει το μοναδικό παράπονο που είχε ως παίκτης όμως δεν τα κατάφερε. Η κατάκτηση της Ευρωλίγκας έμελλε να μην γραφτεί στις διακρίσεις της πλούσιας καριέρας του όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν σβήνει το παραμικρό από την απίστευτη πορεία του στο μπάσκετ για σχεδόν 18 χρόνια.

«Ήρθε το τέλος σήμερα. Αρκετά. Είχα μια μεγάλη και αρκετά πετυχημένη καριέρα στο μπάσκετ ως παίκτης, είναι ώρα να ασχοληθώ από άλλο πόστο στο άθλημα », δήλωσε ο ΑΚ-47 και ήδη λέγεται πως θα ασχοληθεί με τα κοινά της ρωσικής ομοσπονδίας, δίχως ακόμα να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο.

Ο σπουδαίος Ρώσος άσος ξεκίνησε να παίζει το 1997 με την φανέλα της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης. Στη συνέχεια πέρασε για μια τριετία στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, προτού το 2001 μετακομίσει στο NBA όπου για μια δεκαετία αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους Ευρωπαίους που πέρασαν τον Ατλατικό. Επέστρεψε στη ρώσικη αρκούδα για μερικούς μήνες, μετακόμισε εκ νέου στις ΗΠΑ για λογαριασμό των Τίμπεργουλβς και των Νετς, προτού φέτος φορέσει για τρίτη φορά την φανέλα της ΤΣΣΚΑ.

Οι διακρίσεις σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο όχι μόνο δεν έλειψαν από το παλμαρέ του αλλά τον καθιέρωσαν στη συνείδηση του κόσμου ως έναν μόνιμο νικητή. Υπήρξε στέλεχος της εθνικής Ρωσίας, η οποία το 2007 κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης ενώ πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2011 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αντρέι Κιριλένκο μπάσκετ καριέρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ