Γιος γνωστού επιχειρηματία σε σπείρα ναρκωτικών -Συνελήφθη μαζί με άλλα 11 άτομα [εικόνες]

Για συμμετοχή εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών κατηγορείται ο γιος γνωστού επιχειρηματία οινοποιίας.

Αυτός και άλλα 11 άτομα συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής και κατηγορούνται ότι εισήγαγαν και διακινούσαν στην Ελλάδα ναρκωτικά, όπως και ότι οργάνωναν και χρηματοδοτούσαν φυτείες φυσικής και υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης. Τα προσδοκώμενα κέρδη από την παράνομη δραστηριότητα φτάνουν στα 4.700.000 ευρώ.

Πρόκειται για δέκα Ελληνες, από 38 έως 57 ετών και δύο Αλβανούς, 33 και 37 χρονών. Η αστυνομία τους συνέλαβε με παράλληλες επιχειρήσεις που έγιναν στις περιοχές της Τροιζηνίας, Μεσσηνίας και Ηγουμενίτσας, καθώς και σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Σαρωνίδα, Άλιμος, Παλαιό Φάληρο, Καλλιθέα, Αγία Βαρβάρα).

Κατά τις επιχειρήσεις συνελήφθησαν τα μέλη της οργάνωσης, ανάμεσά τους και οι επικεφαλής. Ενας από αυτούς ήταν και ο γιος του γνωστού επιχειρηματία, που κυκλοφορούσε με πολυτελή αυτοκίνητα και έκανε μεγάλη ζωή, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Η αστυνομία ακόμη εντόπισε φορτηγό διεθνών μεταφορών, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μέσα στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, που είχαν παραληφθεί στο Βέλγιο και στην Ολλανδία, με σκοπό την παράδοσή τους στα μέλη της οργάνωσης στην Ελλάδα.

Επίσης, εντοπίστηκαν σε ορεινή περιοχή της Τροιζηνίας και σε αγροτική περιοχή της Μεσσηνίας δύο φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης με πλήρη εξοπλισμό για την καλλιέργειά τους.

Συνολικά, από τις έρευνες σε χώρους, οικίες και οχήματα που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Δύο φυτείες κάνναβης με 1.448 δενδρύλλια.

- Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 2,373 κιλά.

- Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 60,967 κιλά.

- Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας βάρους 11,33 κιλά.

- Πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίων-φυτωρίων καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

- Το ποσό των 53.170 ευρώ.

- Δύο πιστόλια.

- Δύο κυνηγετικά όπλα.

- Τετρακόσια τέσσερα φυσίγγια.

- Πέντε ΙΧ αυτοκίνητα.

- Δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ