Απίστευτοι διάλογοι ανάμεσα σε βουλευτές ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Κατηγορούσε ο ένας τον άλλο ότι είναι γυρολόγος - iefimerida.gr

Απίστευτοι διάλογοι ανάμεσα σε βουλευτές ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Κατηγορούσε ο ένας τον άλλο ότι είναι γυρολόγος

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενταση επικράτησε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή με τη Νέα Δημοκρατία να αποχωρεί και ενώ νωρίτερα είχαν ανέβει οι τόνοι.

Η συνεδρίαση της επιτροπής είχαν με θέμα ημερήσιας διάταξης την εξέταση και επεξεργασία του σχεδίου νόμου «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα».

Οι βουλευτές της ΝΔ έκαναν λόγο για ανακρίβειες και μη καταγραφή του δημοσιονομικού κόστους και κάλεσαν τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημήτρη Στρατούλη να καταθέσει έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) σχετικά με τη χρηματοδότηση του νομοσχεδίου, αλλιώς, δήλωσαν, ότι θα αποχωρούσαν. Μάλιστα, ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου ανέφερε ότι "δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που έρχονται μέτρα ύψους οκτώ δισ. ευρώ να φέρνουν αυτό το νομοσχέδιο", το οποίο χαρακτήρισε "παροχολογικό" για ομογενείς και άλλες κατηγορίες πολιτών.

Οι απίστευτοι διάλογοι ανάμεσα σε βουλευτές ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Ο Βασίλης Οικονόμου (Ν.Δ.) και ο Θανάσης Πετράκος (ΣΥΡΙΖΑ) αντάλλαξαν βαρύτατους προσωπικούς χαρακτηρισμούς και αλληλοκατηγορίες για «μετεγγραφές» σε διάφορους ιδεολογικούς χώρους.

Πρώτος το χορό άνοιξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας αιχμές για την «μεταπήδηση» του Βασίλη Οικονόμου στη Ν.Δ. από τη ΔΗΜ.ΑΡ., και παλαιότερα, υπενθυμίζουμε, από το ΠΑΣΟΚ.

«Ο κ. Πετράκος είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλήσει για μένα μετά τα δεκάδες περά δώθε που έχει κάνει στην πολιτική του διαδρομή» αντέδρασε ο «γαλάζιος» βουλευτής.

«Να είσαι προσεχτικός, να μη μιλάς πολύ…» ακούστηκε να φωνάζει ο Θανάσης Πετράκος. «Να ανακαλέσει ο κ. Οικονόμου γιατί είναι γνωστή η πολιτική διαδρομή του καθενός. Αλλάζει τα κόμματα σαν τα πουκάμισα. Να ανακαλέσει τις ανακρίβειες» πρόσθεσε.

«Εσείς, επειδή έχετε χάσει το λογαριασμό…» συνέχισε ο Βασίλης Οικονόμου ενώ πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν σηκωθεί όρθιοι και αποδοκίμαζαν τον βουλευτή της Ν.Δ., με τον Στάθη Λεουτσάκο να φωνάζει: «μιλάνε όλοι μιλάει και ο Οικονόμου. Μιλάνε όλοι μιλάνε και οι γυρολόγοι».

Λεουτσάκος: Η ΝΔ δεν θέλει να καταλάβει ότι στη χώρα κάτι άλλαξε στις 25 Γενάρη

Έντονη κριτική στους βουλευτές της ΝΔ και την επιλογή τους να αποχωρήσουν, νωρίτερα, από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για το «μίνι ασφαλιστικό» άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος.

«Η ΝΔ δεν θέλει να καταλάβει, να πιστέψει, ότι στη χώρα κάτι άλλαξε στις 25 Γενάρη. Ότι ο ελληνικός λαός έκανε μία επιλογή» ανέφερε ο κ. Λεουτσάκος, σημειώνοντας ότι «δεν αναζητούν την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Αναζητούν την άδεια από τους δανειστές αν τους επιτρέπουν να καταργηθούν μνημονιακοί νόμοι που ψήφισαν». «Θέλουν με έναν θεατρικό τρόπο να οξύνουν μία εικόνα, πιθανόν και για τα δελτία των οκτώ» πρόσθεσε.

Επιλέον, ο κ. Λεουτσάκος κατηγόρησε τους βουλευτές της ΝΔ για συμπεριφορά «τρόικας εσωτερικού» καθώς, όπως είπε, δεν μένουν να απαντήσουν εάν συμφωνούν ή διαφωνούν με αυτά που έρχεται να ρυθμίσει το νομοσχέδιο. Και αναρωτήθηκε: «Τι είναι αυτή η συμπεριφορά αν δεν είναι "τρόικας εσωτερικού"; Είναι βασιλικότεροι του βασιλέως, πιο σκληροί από τους δανειστές που προσπαθούν να υποτάξουν μία κυβέρνηση και να δέσουν χειροπόδαρα τον ελληνικό λαό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βουλή βουλυτές ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ