Δικό του think tank δημιουργεί το Ποτάμι

Πρόκειται για ένα φρέσκο «Ινστιτούτο, αξιοποιώντας το πλούσιο και αξιολογότατο επιστημονικό δυναμικό της Επιτροπή Διαλόγου και επιδιώκοντας τη συμμετοχή και τη συνεργασία όλων όσων θέλουν να συνεισφέρουν στη διαμόρφωση σύγχρονων προοδευτικών θέσεων».


Αυτό προανάγγειλε ο επιχειρηματίας και e-εκδότης κ. Γιάννης Μεϊμάρογλου χτες Δευτέρα βράδυ, ανοίγοντας την ανοιχτή εκδήλωση της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού με θέμα «Η ρήξη που έχει ανάγκη η χώρα - το Κίνημα που έχει ανάγκη ο τόπος».


Κύρια σημεία της ομιλίας:
• Η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει μια πραγματικά μεγάλη ρήξη. Όχι την εύκολη, αλλά με τραγικές συνέπειες ρήξη με το ευρωπαϊκό της μέλλον. Χρειάζεται ρήξη με το πελατειακό κράτος, την ατέλειωτη γραφειοκρατία, τα συμφέροντα των μικρών και μεγάλων συντεχνιών, το παλιό και φθαρμένο διακομματικά πολιτικό σύστημα.
• Τις δύσκολες αυτές ώρες προέχει η επιβίωση της χώρας και η επιβίωση αυτή επιβάλλει συγκλίσεις και ευρύτερες συναινέσεις.
• Η Επιτροπή Διαλόγου του Ποταμιού προχωρεί με πολίτες και κοινωνικές ομάδες αποφασισμένες να κάνουν τη ρήξη που χρειάζεται η χώρα. Ταυτόχρονα προγραμματίζει μια σειρά πρωτοβουλιών με πολίτες και προσωπικότητες, ιδιαίτερα από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και από τον χώρο των κοινωνικών και πολιτικών κινημάτων και κινήσεων.
• Μπορούμε να συμπλεύσουμε όλοι σ’ ένα μεγάλο, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό, ευρωπαϊκό ποτάμι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ TO ΠΟΤΑΜΙ think tank

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ