Λαπαβίτσας στη Zeit: Πώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους τη συμφωνία; - iefimerida.gr

Λαπαβίτσας στη Zeit: Πώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους τη συμφωνία;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις λίγες ώρες μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στις Βρυξέλλες ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας δίνει συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Zet και στέλνει μήνυμα πως τα νέα μέτρα λιτότητας δεν μπορούν να γίνουν δεκτά.

Αν οι μεταρρυθμίσεις αποτελούνται κυρίως από μέτρα λιτότητας που επηρεάζουν αρνητικά τις καθημερινές ζωές των πολιτών τότε θα υπάρχουν σημαντικά πολιτικά προβλήματα δηλώνει ο κ. Λαπαβίτσας, ο οποίος τάσσεται εκ νέου υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

«Κάποιες προτάσεις που δεν είναι γνωστές ούτε στον ίδιο αλλά οι περισσότερες μεταρρυθμίσεις είναι κυρίως μέτρα λιτότητας τα οποία επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητα των πολιτών και αυτό δημιουργεί πολιτικά προβλήματα» αναφέρει για τις ελληνικές προτάσεις και προσθέτει:

«Πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είτε είναι από τα αριστερά είτε όχι είναι πολύ σκεπτικοί για να αποδεχθούν ένα τέτοιο πρόγραμμα. Πως θα το εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους; Πώς θα επιστρέψουν στις εκλογικές τους περιφέρειες για να εξηγήσουν τη συμφωνία στους ψηφοφόρους»;

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτάει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές απαντάει ότι έχει παραγίνει αυτή η συζήτηση και ότι το μόνο που μπορεί να πει είναι ότι δεν πρέπει να υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας. Το πακέτο μέτρων πρέπει να είναι στην σωστή κατεύθυνση.

Ο κ. Λαπαβίτσας στη συνέντευξή του αφήνει, επίσης, ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ρήγμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές λέγοντας ότι «αυτό δεν θα αποτελέσει έκπληξη για μένα». «Αλλά αυτό δεν θα οφείλεται στο ότι η ελληνική πλευρά δεν θέλει να συμβιβαστεί. Οι δανειστές απαιτούν την πλήρη παράδοση» εξηγεί.

Όταν τον ρωτάει ο δημοσιογράφος αν εννοεί έξοδο από το ευρώ απαντάει: «Ναι, να βγούμε από το ευρώ έτσι ώστε να πάρει ανάσα η ελληνική οικονομία».

Όταν του επισημαίνεται ότι 70% των Ελλήνων δεν θέλουν έξοδο από το ευρώ απαντάει ότι το πρόβλημα δεν είναι η πλειοψηφία του λαού αλλά τα υψηλά στρώματα. Η ελίτ της Ελλάδας είναι χρεοκοπημένες από Κάθε άποψη. Οικονομικά, πολιτικά και ηθικά. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να ηγηθούν, δεν έχουν οράματα δεν έχουν ευθύνες. Αλλά ελέγχουν την κοινή γνώμη και κυρίως τα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ